1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALSANCAK’TA HOPARLÖR TEPKİSİ
ALSANCAK’TA HOPARLÖR TEPKİSİ

ALSANCAK’TA HOPARLÖR TEPKİSİ

Bu işin arkasında kim var? ...En son olarak eklenen hoparlörle ezan sesi olayı bardağı taşırdı...

A+A-

 

Alsancak’ta son haftalarda yapılan dini etkinliklere ek olarak bazı direklere, merkezi sistem ezan ses yayın alıcısı yerleştirilmesi Alsancak halkında tedirginlik yarattı. “Birileri bize baskı ile dinimizi mi öğretiyor” dedirten olaylar zincirine en son olarak eklenen hoparlörle ezan sesi olayı bardağı taşırdı.

Bu işin arkasında kim var?

Vatandaşların, “Bu işi kim yaptı?” sorusunu araştıran Haberal Kıbrıslı Gazetesi, olayın arkasında Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in olduğunu öğrendi. Alsancak Cami Kalkındırma Derneği ile birlikte Din İşleri Başkanlığı’na giden Başkan Fırat Ataser’in, Din İşleri Başkanlığı’ndan tanesi iki bin liradan üç adet (Güçlüses marka) ses yayın alıcısı aldığı öğrenildi. Altı bin lira tutan bu alıcıların fatura bedelini ise kimin ödediği öğrenilemedi.          

Din İşleri Başkanlığı’ndan aldığı alıcıları belediye teknisyenlerine teslim eden Ataser, bunları üç değişik yerdeki elektrik direklerine taktırdı.

Elektrik kaçak mı alındı?

Alsancak kent hudutları içerisindeki üç elektrik direğine takılan bu ses yayın alıcılarının çalışabilmesi için ihtiyacı olan elektrik enerjisinin direklerden izinsiz alındığı tespit edildi. Elektrik Kurumu ile yapılan görüşmede, konunun KIB-TEK teknisyenleri tarafından inceleneceği, izinsiz elektrik akımının alındığının tespiti halinde yasal işlemin yapılacağı belirtildi. Zira izinsiz yapılan bir işin akım hırsızlığı olduğunu söyleyen yetkililer, konunun araştırılacağını ifade etti.

Cihazları Din İşleri Dairesi’nden aldılar

Din İşleri Dairesi’nden elde edilen bilgiler doğrultusunda, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in vatandaşlardan toplanılan 200 civarındaki imza ile Alsancak Cami Kalkındırma Derneği yetkilileri ile birlikte Din İşleri Dairesi’ne ses yayın alıcısı almak için geldiği ifade edildi.      Kendilerine yapılan başvuru sonrasında toplanan imzaları da kayıt altına almak suretiyle bu cihazların temin edilerek, başkana verildiğini söyleyen Din İşleri Dairesi yetkilileri, cihazların ezan sesine bağlanma işinin kendi elemanları tarafından yapıldığını söylediler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.