1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI GÜNDEME GELMELİ
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI GÜNDEME GELMELİ

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI GÜNDEME GELMELİ

Ülkede üretilen elektriğin maliyeti, yaşanmakta olan elektrik kesintileri ve santralların çevreye vermekte olduğu zararlar

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH) ülkede üretilen elektriğin  maliyeti, yaşanmakta olan elektrik kesintileri ve santralların çevreye vermekte olduğu zararlar nedeniyle, güneş ve rüzgar gibi alternatij enerji kaynaklarının gündeme gelmesi gerektiğini kaydetti.

AYH Asbaşkanı Muslu Akgüney konuyla ilgili yazlı açıklamasında, gelişmekte olan ülkelerin güneş ve rüzgar enerjilerini kullanmaya çalışarak milli servetlerini koruma yoluna gittiğini belirterek, bu teknolojiyi kullanan ülkelerin başını çeken Almanya’nın dünya alternatif enerji kullanımının yüzde 80’ini elinde tuttuğuna dikkat çekti.

“Günün büyük bölümü güneş olan KKTC’de biz hala fuel oil santrallerinden medet umuyoruz. 54 kuruşa devlet elektrik satın alıp bize 46 kuruşa satıyor. Halbuki bugün Türkiye’de devletin alternatif enerji santrallerinden satın aldığı enerjinin fiyatı 13,3 dolar cent yani 26 kuruş. Yaptıkları antlaşmadan dolayı yılda devletimizin yani bizlerin ödediği alınmayan enerji ücreti yaklaşık 70,000,000 TL” diyen Akgüney, 120 MW kapasiteli bir güneş enerji santralinin bugün kurulum maliyetinin, yaklaşık 144,000,000 Euro olduğunu ileri sürdü.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.