1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTI ZANLIDAN ÜÇÜ SERBEST
ALTI ZANLIDAN ÜÇÜ SERBEST

ALTI ZANLIDAN ÜÇÜ SERBEST

Altı zanlıdan üçü serbest

A+A-

Gazimağusa’da bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, suç üstü tespit edilen üç kişi aleyhine dörder gün ek tutukluluk emri temin edildi

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’nın Maraş bölgesindeki bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan altı zanlıdan üçü serbest kaldı.

Tasarruflarında toplam 24 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyle suç üstü tespit edilen Osman Özbayır (56), Özcan Seyman (33) ve Osman Kapsıl (54), dün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve aleyhlerine tahkikat amaçlı dörder gün tutukluluk emri temin edildi.

Meseleye bağlantısı olmadığı tespit edilen Hüseyin Özbayır (62), Uğur Özbayır (27) ve Dilek Şimşek (40) serbest bırakıldı.

Sonuçlar bekleniyor

Dünkü tutukluluk duruşmasında,  iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak'ın sorularını, meselenin tahkikat memuru Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz yanıtladı.

Kavaz, 23 Mart 2017'de aldıkları bilgi ışığında Hüseyin Özbayır’ın Maraş’ta Neşe Sokak’taki evine düzenledikleri operasyonu anımsatarak, meseleyle ilgili gelişmelerden söz etti.

Zanlı Osman Özbayır’ı elinde, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 13 gram madde olan naylon poşeti yere attığı sırada tespit ettiğini kaydeden tanık polis, Özcan Seyman’ın ise elinde tutmakta olduğu ve içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigarayı parçalayıp yere attığını anımsattı.

Osman Özbayır ile Dilek Şimşek’in kaldığı odada 1 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulduğunu belirten  tanık polis, tutukladığı zanlı Osman Kapsıl'ı polis müdürlüğüne getirdiği sırada üzerinde bulundurduğu naylon poşet içerisindeki 10 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi yere attığını söyledi.

Aldığı emareleri incelenmesi için ilgili laboratuarlara gönderdiğini ancak henüz sonuç gelmediğini ifade eden tanık polis, mahkemeden tahkikatını salimen yürütebilmek için süre istedi.

“Kırıp girdik”

Zanlı Osman Özbay'ın ve Özcan Saymet'i savunan avukatlar, müvekkillerinin konu suçla bağlantısı olmadığını ileri sürdü ve tahkikat memuruna konu eve nasıl girdikleri yönünde bir soru yöneltti.

Tanık polis ise cevaben, ihbar sonrası konu eve gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Kapıyı tıklattık. Kimse açmadı. İçeriden ayak sesleri geldi. Konu maddelerin yok edilmesini önlemek amacıyla, vurduk ve girdik. Zanlıları ellerinde uyuşturucu maddeyle suçüstü tespit ettik".

Dört gün daha

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, konu suçun ciddiyetine değindikten sonra, zanlıların serbest kalması halinde tamamlanmayan tahkikata etki etme olasılığı üzerinde durdu ve zanlıların, tahkikatın selameti açısından 4'er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.