1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN BU SABAH...
ALTIN BU SABAH...

ALTIN BU SABAH...

Flaş!

A+A-

Altın fiyatları her gün merak edilen konuların başında yer alıyor. Altın fiyatlarındaki dalgalanma ne durumda? Kapalıçarşı'da dün akşam kapanışında altının gramı 186,98 liradan çeyrek ise 307,34 liradan alıcı buldu. İşte ayrıntılar...

--3541772.jpeg

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının  ardından 189,3 lira seviyelerinde dengeledi.   

 
Dün dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir  seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,82 azalışla  189,8 liradan tamamladı. 
 
Altının gram fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40  itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 189,3 liradan işlem görüyor.  Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 311 lira, Cumhuriyet altını da 1.268  liradan satılıyor.
Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons  fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1.297,6  dolardan işlem görüyor.
 
AA Finans Analisti İslam Memiş, İtalya’da siyasi krizin  derinleşmesinin İtalya devlet tahvili fiyatları ve euro/dolar paritesinde sert  düşüşlere neden olduğunu belirterek,  "Dün euro/dolar paritesi 1,1510 bandına,  altının ons fiyatı 1.293 dolar seviyesine kadar geriledi. İtalya'da krizin  derinleşmesi her ne kadar altının ons fiyatı için olumlu olsa da dolar endeksinin  95 seviyesine yükselmesi altını baskılamaya devam ediyor. Bu sebeple altının ons  fiyatındaki yükselişler 1.306,5 dolar seviyesiyle sınırlı kaldı."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Küresel piyasalarda artan dolar talebinin altının gram fiyatında  düşüşlerin sınırlı kalmasına neden olabileceğini ifade eden Memiş, teknik açıdan  gram altında 188 liranın destek, 195 liranın ise direnç konumunda olduğunu  söyledi.
 
Memiş, bugün Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi ve ABD’de büyüme başta  olmak üzere açıklanacak veriler ile siyasi gelişmelerin takip edileceğini  kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.