1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ!
ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ!

ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Altını olanlar dikkat!

A+A-

Altın fiyatlarındaki güncel durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son birkaç aydır yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdüren altın fiyatları zaman zaman düşüşler de yaşıyor. Altın fiyatları faiz kararıyla beraber aşağı doğru hareketlenmeye başladı. Altının gram fiyatı alış olarak 237,48 lira, satış olarak 237,57 liradan işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle vatandaşlar sık sık internetten güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının gram fiyatı dünkü gelişmelerin ardından alış olarak 237,48 lira, satış olarak 237,57 lira dolaylarında seyrediyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın 383,30 liradan alınırken 392,52 liradan satılıyor.  Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır.

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım altın fiyatları 14 Eylül sabahına 764,20 TL alış, 785,04 satış rakamıyla başladı. Yarım altın 22 ayar olup 3,608 gram gelmektedir. Cumhuriyet altınlarından olan yarım altın “1738 Sayılı TBMM Kararı ve 234 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname” gereği, ağırlıkta, ayarda ve kalitede güveni ve standardı sağlamak üzere sadece Darphane tarafından üretilir. Bugün yarım altının fiyatı 780 liradan işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Cumhuriyet Altını veya çeşitleri olması itibarıyla Cumhuriyet Altınları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile standartları belirlenmiş, para yerine geçebilen, Türkiye'ni temsil eden ve sadece Darphane tarafından üretilebilen altınlardır. Cumhuriyet altını fiyatı bugün 1.600 lira.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.