1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN FİYATLARI BU SABAH...
ALTIN FİYATLARI BU SABAH...

ALTIN FİYATLARI BU SABAH...

Dikkat!

A+A-

Altın fiyatlarında seçim sonrası başlayan düşüş devam ediyor. Kapalıçarşı'da dün kapanışta gram altın 186,21 liradan çeyrek altın ise 304,32 liradan satıldı. AA Finans Analisti İslam Memiş piyasalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının  ardından 187,1 lira seviyelerinde dengeledi.   
 
Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle  düşüş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre  yüzde 2,04 azalışla 186,6 liradan tamamladı.
 
Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat  09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 187,1 liradan işlem  görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 307 lira, Cumhuriyet altını  da 1.251 liradan satılıyor.
 
Hafta başından bu yana devam eden düşüş trendini bugüne de taşıyan  altının ons fiyatı ise 1.253,5 dolarla 6 ayın en düşük seviyesini görmesinin  ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 1.255,6 dolardan  işlem görüyor.
 
AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasalarda dolar kurundaki  yön arayışının etkisiyle altının gram fiyatının dalgalı bir seyir sürdürdüğünü  kaydetti.
 
Memiş, değer kaybeden altının ons fiyatı ile dolar kurundaki  gerilemenin altının gram fiyatındaki düşüşleri hızlandırabileceğini ifade ederek,  "Bu sebeple kısa vade için 190 lira seviyelerin üzeri yatırımcısına satış fırsatı  veriyor olabilir. Biz, altının gram fiyatında bu hafta için 184-191 lira bant  aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Teknik olarak altının gram fiyatı 184 lira  seviyesini aşağı yönlü kırarsa düşüşler 181 lira seviyesine kadar devam  edebilir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Küresel piyasalarda ticaret savaşları endişelerinin devam ettiğini  belirten Memiş, konuyla ilgili haber akışının hem dolar varlıklarında hemde  altının ons fiyatında dalgalanmalara neden olduğunu dile getirdi.
 
Memiş, teknik olarak altının ons fiyatında 1.252 doların aşağı yönlü  kırılması durumunda 1.245 doların, 1.270 doların üzerinde kapanış  gerçekleştirmesi durumda ise 1.280 doların gündeme geleceğini söyledi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.