1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN FİYATLARI DALGALI!
ALTIN FİYATLARI DALGALI!

ALTIN FİYATLARI DALGALI!

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

A+A-

Altın fiyatlarının haftanın ilk gününde kaç liradan işlem gördüğü merak ediliyor. Cuma günü kapanışa bakıldığında altın fiyatlarında yükseliş görülüyor. Peki Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatları ne kadardan satışa sunuluyor? İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Yatırımcılarının ilgiyle takip ettiği altın fiyatları bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da Cuma günü kapanışta gram 153,00 liradan çeyrek altın ise 242,31 liradan alıcı buldu. İşte piyasalara dair güncel bilgiler...

--3123150.jpeg

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artışla 146,4 liradan tamamladı.
 
Dünkü yüzde 0,24'lük yükselişin ardından bugüne yatay seyirle başlayan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 1.275 dolardan işlem görüyor.
 
AA Finans analisti İslam Memiş, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin, altın fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini söyledi.
 
Memiş, dün toparlanma isteğinde olan altının ons fiyatının, ABD'de ISM imalat dışı endeksinin beklentilerin oldukça üzerinde açıklanmasıyla kazançlarını bir kısmını geri verdiğini dile getirdi.
 
ABD'de açıklanan veriler sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişlerin devam ettiğini belirten Memiş, bu sebeple altının ons fiyatının 1.280 dolar direncini aşamadığını kaydetti.
 
Memiş, altının gram fiyatının sakin bir seyir izlediğini belirterek, dolar/TL'de agresif hareketler yaşanmazsa bu seyrin devam edeceğini tahmin etti. Teknik açıdan altının gram fiyatında 145 lira seviyesini destek, 147 lira seviyesini ise direnç olarak takip edileceğini ifade eden Memiş, bugün ABD'de fabrika siparişleri ile haftalık işsizlik başvurularının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını bildirdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.