1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA!
ALTIN İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA!

ALTIN İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA!

Altın yıl sonuna kadar...

A+A-

"Altındaki yükseliş yıl sonuna kadar sürecek"

Son günlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerini gören altın fiyatlarındaki artış trendinin yıl sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, dünyada ve Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin altın fiyatlarını  yukarı çektiğini söyledi.
 
Altının gram fiyatının 132 lirayı görerek son yılların tarihi  zirvesine çıktığını anımsatan Altıkardeş, "Dolar kurunun 3 liranın üzerine  çıkması ve ons fiyatındaki artış rekorda etkili oldu. 2016'nın 'altının yılı'  olacağını söylemiştik. Bu öngörümüz devam ediyor. Yükseliş yıl sonuna kadar  sürer. Altının gram fiyatı sene sonunda 135-140 lirayı görebilir." dedi.
 
 Altıkardeş, çeyrek altının satış fiyatının 212 liraya kadar  yükseldiğini, bunun da vatandaşın alım gücünü olumsuz yönde etkilediğini  vurguladı.
 
 
Özellikle düğünlerin fazla olduğu bugünlerde vatandaşların yüksek  fiyat nedeniyle çeyrek altın almakta zorlandığını belirterek, "Çeyrek altının  fiyatının bu yılın sonunda 220-225 lira arasında olabileceğini düşünüyoruz.  Vatandaşlar çeyrek altın yerine 126 liradan satılan gram altına daha fazla ilgili  gösteriyor. Çeyrek altının yerini artık gram altın aldı." diye konuştu.
 
Altıkardeş, altının yüzyıllardan beri insanların kullandığı bir emtia  olduğunu hatırlatarak, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da altından  vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.
 
 "Çeyrek altın, 215 liraya çıktı"
 
Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek de altının gram  fiyatında bugünkü seviyesinin, beklenenden önce görüldüğüne işaret etti.
 
Arıyürek, yurt dışında faizlerin artırılmaması ve FETÖ'nün darbe  girişiminin altın fiyatlarını etkilediğini belirterek, "Çeyrek altın, 215 liraya  çıktı. Bu artışın devam etmesi tahmin ediliyor. Altında son iki yılda yüzde 20-30  arasında artış yaşandı. Artışın 2017 yılına kadar da sürmesi bekleniyor. Faizler  artarsa altın fiyatlarında da düşüş ya da sabitlenme sağlanacaktır."  değerlendirmesinde bulundu.
 
 "Altın her zaman güvenli liman"
 
Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay  da altın fiyatlarındaki yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceği yönünde  tahminde bulunduklarını söyledi.
 
  Günsay, kuyumcular olarak altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle iyi  bir sezon geçirmediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Yıl sonuna doğru altın fiyatlarının daha ileri seviyelere ulaşacağı  söyleniyor. Küçük altının şuan bizdeki satış fiyatı 215 lira. Tabii bunun yıl  sonunda 250 liralara tırmanacağı bizim de aldığımız duyumlar içinde. Tabii bunu  istiyor muyuz? İstemiyoruz. Bizim için de kötü bir durum. Dün açıklanan enflasyon  rakamları nedeniyle altın yükseldi. Yıl sonuna doğru altının daha da  yükseleceğini düşünüyoruz ve yükselecek gibi de duruyor. Tabii bu şekilde altının  yükselmesiyle onsun da tırmanacağı aşikar. Altın satışları ise kötü. İyi bir  sezon yaşamıyoruz. Kuyumcular için 'sezon' tabir edilen haziran, temmuz ve  ağustos ayları bizim için iyi geçmedi. Normal iş günü gibi. Yüksek fiyatlar  insanları geri çekiyor. Onun için şu an sıkıntılı ama altın hem bizim hem  vatandaşlar için her zaman güvenli liman."
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.