1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN YATIRIMCISINA KÖTÜ KÖTÜ HABER!
ALTIN YATIRIMCISINA KÖTÜ KÖTÜ HABER!

ALTIN YATIRIMCISINA KÖTÜ KÖTÜ HABER!

Altını olanlar dikkat...

A+A-

Çeyrek 2 günde 4 lira düştü!

Altın Fed'in varlık alım programını sonlandırmasının ardından doların güçlenmesi ile son 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Kapalıçarşı'da ise çeyrek altın son 2 günde 4 lira birden düştü.

 Fed'in bol para musluğunu tamamen kapatacağını açıklamasının ardından dolar diğer para birimleri karşısında güç kazanmaya devam ederken, altında ise geri çekilme sürüyor.

Dün 1,208.50 dolar ile 8 Ekim’den bu yana en düşük seviyesini gören uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı  4 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 1.199,98 doları gördü.

Çeyrek altın ise doların güçlenmesiyle birlikte son 2 günde 4 lira birden eridi.

Analistler, altının ons fiyatında teknik olarak 1.195 ve 1.180 doların  önemli destek seviyeleri olduğunu belirtirken, olası yükselişlerde ise 1.224  doların  direnç konumunda olduğunu tahmin ediyor.

'Altında tekrar satış baskısı hissedilebilir'

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, konuya ilişkin  değerlendirmesinde, geçen haftalarda St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın  yaptığı "Küresel bazda ekonomik yavaşlama mevcutken Fed tahvil alım programından  çıkışı ertelemeyi düşünmeli" açıklamasının ardından dolarda ciddi anlamda bir  değer kaybı yaşandığını anımsatarak, bu kapsamda altında yukarı yönlü sert  hareketlerle birlikte 1.255 doların görüldüğünü hatırlattı.

 Bu seviye üzerinde kalıcı olamayan altın fiyatlarının yönünü tekrar  aşağıya çevirdiğini belirten Karabulut, dün ise gözlerin Fed kararlarında  olduğunu ve Fed'in faiz oranlarını yüzde 0,25'te sabit bırakırken tahvil alım  programını ise bitirme kararı aldığını söyledi.

Alınan bu kararlar sonrası dolardaki değerlenmeye bağlı olarak altında  aşağı yönlü sert hareketler görüldüğünü ve 1.200 dolar destek seviyesine kadar  gerilediğini ifade eden Karabulut, özellikle enflasyon ve istihdam verilerinin  iyileşmeye devam etmesi durumunda Fed'in erken faiz artırımının tekrar gündeme  gelebileceğini ve altında tekrar satış baskısının hissedilebileceğine dikkati  çekti.

Karabulut, altın için 1.200 doların kritik bir seviye olduğunu  vurgulayarak, "Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda ekim başında görülen  1.180 dolar seviyesine doğru bir hareket tekrardan görülebilir, fakat bu seviyeyi  daha önce beş kez test etmesi sebebiyle bu sefer buradan dönüşü zor gözüküyor ve  1.150 dolar seviyesi bir sonraki önemli destek seviyesi. Altının 1.200 dolar  seviyesi üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda ise 1.215 ve 1.230 dolar  seviyeleri yakından takip edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.