1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!
ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!

ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!

6 haftanın en yüksek seviyesinde!

A+A-

Altın fiyatları her gün merakla araştırılmaya devam ediyor. Yatırımcısının gözbebeği olan altın fiyatları haftanın ilk gününde kaç liradan alıcı buluyor? 5 Haziran Pazartesi Kapalıçarşı'da çeyrek altının ne kadardan işlem gördüğü merak konusu oldu. İşte güncel piyasa durumu ve uzman yorumları...

Sürekli dalgalanma halinde olan altın fiyatları yatırımcılarını şaşırtmayı sürdürüyor. Peki altın fiyatları bugün kaç liradan satılıyor? Kapalıçarşı'da bugün çeyrek altın 236,30 liradan, gram ise 144,19 liradan işlem görüyor.

--2900452.jpeg

Altın 6 haftanın en yüksek seviyesinde

Altın, dikkatlerin ABD Merkez Bankası faizi beklentisine ve İngiltere saldırısı sonrası güvenli liman alımlarına çevrilmesi ile 6 haftanın zirvesine çıktı.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini hayal kırıklığı yaratan istihdam verisi sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentilere ve hafta sonu İngiltere'de genel seçim öncesi düzenlenen saldırının ardından gelen güvenli liman talebine çevirmeleri ile birlikte, 24 Nisan'dan bu yana gün içi en yüksek seviyesine çıktı.
 
Altının onsu yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,282.11 dolara kadar çıktıktan sonra 1,279.48 dolara geldi.
 
Bu yükseliş, Cuma günü istihdam verisinin ardından fiyatlarda görülen yüzde 1'lik çıkış sonrası geldi. Altın geçen hafta da yükselerek çıkışını dördüncü haftaya taşıdı ve 14 Nisan'dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirdi. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 yükseldi.
 
Australia & New Zealand Banking Group, günlük bilgilendirme notunda, altındaki yükselişi işaret ederek, "ABD'de beklenenden daha düşük çıkan tarım dışı istihdam verisi, bazılarının beklenenden daha yavaş bir faiz artırımı süreci olabileceğini düşünmesine neden oldu," dedi ve "Anketler İngiltere'de sçimin beklenenden çok daha çekişmeli geçeceğini göstermesi de güvenli liman alımlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.
 
Fed politika yapıcıları gelecek hafta politika toplantısını gerçekleştirecek.
 
Spot gümüş, Cum günkü yüzde 1.5'lik yükselişin ardından yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 17.5262 dolara indi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.