1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTINBAŞ'DAN POLİSE SAHTE MAKBUZ!
ALTINBAŞ'DAN POLİSE SAHTE MAKBUZ!

ALTINBAŞ'DAN POLİSE SAHTE MAKBUZ!

Mehmet Oktay’a sattığını gösteren bir makbuzu polise verdi. Yapılan polis soruşturmasında ise makbuz üzerinde belirtilen tarihte zanlı Mehmet Oktay’ın KKTC’de olmadığı tespit edildi.

A+A-

 

Geçtiğimiz gün Ercan’dan külçe halinde yaklaşık 120 bin Dolar değerinde altın hurdası ile çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı Mehmet Oktay dün mahkemeye çıkarılarak aleyhinde ek tutukluluk süresi temin edildi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Meriç Polis Karakolunda görevli Polis memuru Yusuf Karaoğulları olayla ilgili bulguları aktardı. Karaoğulları, zanlı Mehmet Oktay 'ın 14 Ağustos tarihinde saat 20.00'de para ve kambiyo yasasına aykırı olarak tasarufunda beyan etmeden ve vergisini ödemeden 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası ile çıkış yapmak isterken tutuklandığını belirtti. Polis memuru Yusuf Karaoğulları mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini alınan tutukluluk süresinde zanlıdan gönüllü ifade temin ettiklerini ve tasarrufunda bulunan altınları M.A.K. isimli birinden aldığını belirttiğini söyledi. Karaoğulları, konu Altının 1 kilo 370 gram'ının Altınbaş’a, 860 gram ağırlığındaki bir kısmın İray Kuyumculuğa ait olduğunun belirtildiğini ancak geriye kalan 1 Kilo 35 gram altının ise sahibinin henüZ tespit edilemediğini belirtti.

Konu soruşturma kapsamında Altınbaş firmasından altınlar ile ilgili olarak alınan makbuzda makbuz tarihinde bir anomali tespit edildiğini ve makbuz tarihinde zanlının ülkede olmadığının tespit edildiğini belirten polis memuru konu makbuz üzerinde inceleme yapılacağını belirtti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Polis Karaoğulları, alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken belgelerin olduğunu belirterek zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşlt meselenin ciddi olduğunu belirterek zanlının tahkikat maksatlı 2 gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Volkan

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.