1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!
ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!

ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!

Altın fiyatları...

A+A-

Altın fiyatları haftanın ilk gününde düşüş yaşıyor. Altın fiyatları Kapalıçarşı'da 143 lira bandından işlem görüyor. İşte güncel piyasa durumu Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı...

Altın fiyatları düşmeyi sürdürerek yatırımcısını üzüyor. Gram -0,50% değer kaybederek 143,52 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatları ise -0,86% azalışla Kapalıçarşı'da 236,40 liradan satışa sunuluyor. İşte altın fiyatlarına ilişkin son gelişmeler...

Altın güvenli liman talebiyle kazançlarını koruyor
 
Altın, siyasi risklerin güvenli liman talebini artırmasıyla geçtiğimiz haftaki kazançlarını koruyor.
 
Altın fiyatları, ABD ve Avrupa'ya ilişkin siyasi risklerin güvenli liman arayışını tetiklemesiyle birlikte haftanın ilk işlem gününde yatay seyretti.
 
Altının onsu 1,233.71 dolar seviyesinden işlem gördü.
 
Geçtiğimiz hafta Cuma günü yüzde 0.4 gerileyen değerli metal, beş günde yüzde 0.1 değer kazandı. Altın, geride kalan sekiz haftanın yedisinde yükseliş kaydetti.
 
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD tahvil ve hisse senedi piyasalarının kapalı olması nedeniyle, Pazartesi günü fazla değişiklik göstermedi.
 
Australia & New Zealand Banking Group analistlerinin Pazartesi günkü bir notunda “Altın, siyasi belirsizliğin önemini korumasıyla güvenli varlık alımlarına konu olmaya devam etti.” ifadesi yer aldı. Notta, belirsizliğin kısa vadede fiyatlara yön veren ana unsur olmayı sürdüreceği ifade edildi.

ALTIN FİYATLARI GEÇTİĞİMİZ HAFTAYI NASIL KAPATMIŞTI? (17 ŞUBAT CUMA)

Altının gramı 146 liranın üzerinde
 
Altının gram fiyatı, 2 günlük yükselişin ardından bugün 146,35 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 239 liradan, Cumhuriyet altını da 975 liradan satılıyor.
 
Dün gün boyu yükseliş eğilimden hareket eden gram altın, yüzde 0,7 değer kazanarak yükselişini ikinci işlem gününe taşıdı ve günü 146 liradan  tamamladı.
 
Altının gram fiyatı, bugün Asya piyasalarında 146,3 lirayı görmesinin  ardından düşüşe geçerek saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 145,6 liradan  işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 239 liradan, Cumhuriyet altını da 975 liradan satılıyor.
adsiz-059.png
 
Altına olan ilgi patladı!
 
Kırgızistan Merkez Bankası Başkanı Tolkunbek Abdygulov, her vatandaşın 100 gram altına sahip olması için çalıştıklarını söylerken İngiltere Kraliyet Darphanesi Başkanı "İngilizlerin talebi arttı. Altına erişimi kolaylaştırmak için çalışıyoruz" dedi.
 
Kırgızistan Merkez Bankası Başkanı Tolkunbek Abdygulov, her vatandaşın 100 gram altına sahip olmasının en büyük hayali olduğunu söyledi.
 
Bloomberg'e konuşan Tolkunbek Abdygulov, merkez bankasının halka 140 kg altın satış yaptığını belirterek, "Altın uzun süre saklanabilir ve fiyat dalgalanmaları yaşansa da tasarruf değerini kaybetmez. Tasarruf olarak büyük baş hayvana yatırım yapan bazı vatandaşların tercihlerini altına yöneltmek istiyorum. Bu hayalimi gerçeğe dönüştürmek için çalışacağım" dedi.
 
Altın, Kırgızistan ihracatından önemli paya sahip durumda. 6 milyon nüfuslu Kırgizistan'da her bir vatandaşın 100 gram altına sahip olması halinde toplam altın tasarrufu 600 tona ulaşacak.  Bu rakam ülkenin yıllık altın üretimin miktarının 30 katına eşit.
 
Altına olan ilgili sadece Kırgiztan'la sınırlı değil. İngiltere Kraliyet Darphanesi Başkanı  Adam Lawrence, Donald Trump'ın ABD Başkanı olması ve yaptığı açıklamalar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılacak olmasının (Brexit) İngiltere vatandaşlarının da altına yönelmesine neden olduğunu söyledi.
 
Adam Lawrence, "Altın güvenli bir liman olarak görülüyor. Bizim de yapmaya çalıştığımız vatandaşların altına olan erişimi kolaylaştırmak ve onların altına olan yatırımlarının önünü açmak" dedi.
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.