1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTINFİNCAN 10 DAVADAN YARGILANACAK!
ALTINFİNCAN 10 DAVADAN YARGILANACAK!

ALTINFİNCAN 10 DAVADAN YARGILANACAK!

ALTINFİNCAN 10 DAVADAN YARGILANACAK!

A+A-

Çiğdem Altınfincan, ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu dört kişinin ölümüne sebebiyet verme’, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve ölüme sebebiyet verme’ suçları başta olmak üzere 10 davadan itam edildi, evrak üzerinden Ağır Ceza’ya havale edildi.

 

Türkeli kavşağında meydana gelen kazada dört öğretim görevlisinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla hükümsüz tutuklu bulunan Çiğdem Altınfincan, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi .

Ocak ayı içerisinde meydana gelen ve dört öğretim üyesinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası yeniden Ağır Ceza Mahkemesi gündemine geldi.


Türkeli kavşağında, 20 Ocak günü meydana gelen feci kazada Lefke Avrupa Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla suçlanan Çiğdem Altınfincan, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi. 12 Aralık Cuma günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Çiğdem Altınfincan, 10 davadan itham edilerek Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

10 dava

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, ve Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı hazır bulundu. Savcılık, daha önce sanık Çiğdem Altınfincan aleyhine 7 dava getirmiş ve Kaza Mahkemesi’nden Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etmişti. Savcılığın hazırladığı yeni davaların ardından, sanık, yeniden Kaza Mahkemesi’ne getirildi ve hazırlanan 10 davayla birlikte ilk tahkikat duruşması yapılmaksızın evrak üzerinden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

Sevk edildi

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, sanık Çiğdem Altınfincan’ı aleyhine getirilen 10 davadan itham etti.
Savcı, ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu dört kişinin ölümüne sebebiyet verme’, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve ölüme sebebiyet verme’ suçları başta olmak üzere 10 davadan itam ettiği Altınfincan’ın, ilk tahkikat duruşması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etti. Avukat, Süleyman Dolmacı, bu talebe itiraz etmediklerini beyan etti. Bunun üzerine Yargıç Asafoğulları, Çiğdem Altınfincan’ı 23 Aralık 2014 tarihinde oturum yapacak olan Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine karar verdi.

Kaza nasıl olmuştu?

20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan’ın; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçtiği belirtilmişti. Karşı şeride geçen aracın yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarptığı, çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durduğu aktarılmıştı. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan ağır yaralanırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın’ın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da ağır yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

YeniDüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.