1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTINFİNCAN CEZAEVİNDE
ALTINFİNCAN CEZAEVİNDE

ALTINFİNCAN CEZAEVİNDE

Altınfincan cezaevinde

A+A-

Lefkoşa – Güzelyurt anayolunda 20 Ocak tarihinde meydana gelen 3 ölümlü kazada dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu karşı şeride geçen Çiğdem Altınfincan, dün teminat duruşması için çıkarıldığı mahkeme tarafından hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada yaşanan ölümlü trafik kazasının toplumda infiale neden olduğunu kaydederken, zanlının yurt dışında akrabaları bulunduğunu ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçabileceğini ifade etti.

dsc_7360-copy.jpg

Abbas ELMAS

Lefkoşa-Güzelturt anayolu Türkeli kavşağında 20 Ocak tarihinde meydana gelen 3 ölümlü kazada karşı şeride geçen araç sürücüsü Çiğdem Altınfincan, teminat duruşması için dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Tahkikat Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Fikri Binatlılı, 20 Ocak 2014 tarihinde saat 17.30 sıralarında zanlı Çiğdem Altınfincan’ın yönetimindeki LF 707 plakalı araç ile Güzelyurt istikametinde süratli ve dikkatsiz ilerlediği sırada Türkeli kavşağını yaklaşık 4 yüz metre geçtikten sonra karşı şeride geçtiğini söyledi.

dsc_7362-copy.jpg

Binatlılı, zanlının yönetimindeki aracın yükseklik kazanması ile birlikte Lefkoşa istikametinde seyreden Ayşe Candemir yönetimindeki JU802 plakalı aracın tavanına çarpmasının ardından taklalar atarak yine Lefkoşa istikametinde seyreden Naci Kanatlı yönetimindeki FZ284 plakalı araca tavanı ile çarptıktan sonra yol içinde ters şekilde durduğunu kaydetti.

Kazada zanlı Çiğdem Altınfincan’ın ağır yaralandığını ifade eden Fikri Binatlılı, ayni araçta bulunan İmge Kozok, Ayşe Candemir ve Figen Arkın’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Yine ayni araçta bulunan Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralandığını kaydeden Binatlılı, Yılmaz’ın ağır koma halinde olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

dsc_7365-copy.jpg

Binatlılı, zanlının ikinci çarptığı araçta bulunan Naci Kanatlı ve Süheyla Kanatlı’nın ağır yaralandığını ve kaldırıldıkları YDÜ Hastanesi’nde tedavilerinin devam ettiğini belirtirken, ayni araçta bulunan 8 yaşındaki Fethiye Kanatlı’nın hafif yaralandığını aktardı.

Kazaya karışan tüm araçlarda ciddi hasar meydana geldiğine de dikkat çeken Fikri Binatlılı, yaşanan olayın toplumda infiale neden olduğunu ve kazanın zanlının aşırı sürat, dikkatsizlik ve tedbirsizliği sonucunda meydana geldiğinin aşikar olduğunu dile getirdi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının yurt dışında akrabaları olduğunu ve yargılanmaktan kaçma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Binatlılı, zanlının davalarında hazır bulunabilesinin sağlanması adına 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini talep etti.

Zanlı avukatı Süleyman Dolmacı ise, zanlının yaşanan olay üzerine “Keşke onlar değil de ben ölseydim” dediğini ve vicdan azabı çektiğine dikkat çekerek, zanlı hakkında talep edilen tutukluluk süresinin daha kısa bir süre verilmesini talep etti.

dsc_7370-copy.jpg

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, zanlı Altınfincan’ın davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına davaları görüşülünceye değin 2 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.