1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTINI OLANLAR DİKKAT!
ALTINI OLANLAR DİKKAT!

ALTINI OLANLAR DİKKAT!

Altının gramı hataya düşüşle başladı

A+A-

Gram altın 171,1 lira, çeyrek altın 282 lira ve Cumhuriyet altını 1.148 liradan işlem görüyor.
Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe düşüşle  başlamasının ardından 171,1 lira seviyesinde dengelendi. 

 
Cuma günü, dolar kuru ve altın ons fiyatından bulduğu destekle tüm  zamanların en yüksek seviyesi olan 173 liraya kadar çıkan altının gram fiyatı,  günü önceki kapanışa göre yüzde 2,7 değer kazancıyla 172,6 liradan tamamladı.
 
Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının  ardından saat 09.55 itibarıyla yüzde 0,8 değer kaybıyla 171,1 liradan işlem  görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 282 lira, Cumhuriyet altını  da 1.148 liradan satılıyor.  
 
Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons  fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 düşüşle 1.344 dolardan  işlem görüyor. 
 
AA Finans Analisti İslam Memiş, altının ons fiyatının haftanın ilk  işlem gününde Asya piyasalarında 1.350 doların üzerini test ettiğini ancak bu  seviyelerde kalıcı olmadığını belirterek,"Bu hafta altının ons fiyatındaki  performans bizim için önemli olacaktır. 1.350 doların üzerinde kalıcı olup  olmayacağı, kısa ve orta vadeli görünüme ilişkin işaret verebilir."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Altının gram fiyatının bugünkü düşüşünde dolar kurundaki geri  çekilmenin etkili olduğunu ifade eden Memiş, dolar kurundaki düşüşün hızlanması  durumunda altının gram fiyatının 170 liranın altına inebileceğini kaydetti.
 
Memiş, ABD Başkanı Donald Trump’ın adımları sonrası kızışan "ticaret  savaşları"na ilişkin Çin ve Avrupa'dan gelecek açıklamalarını takip edileceğini  belirterek, "Teknik açıdan altının gram fiyatında 170,4-172,4 lira, altının ons  fiyatında ise 1.342-1.354 dolar aralığında işlemler gerçekleşmesini bekliyoruz."  ifadesini kullandı.
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.