1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTINLAR TOPRAĞA GÖMÜLÜ BULUNDU
ALTINLAR TOPRAĞA GÖMÜLÜ BULUNDU

ALTINLAR TOPRAĞA GÖMÜLÜ BULUNDU

Altınlar toprağa gömülü bulundu

A+A-

Girne ve Mağusa’da son 6 ay içerisinde 80’e yakın evi açarak çok sayıda ziynet eşyası ve para çaldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı
 
NAYLON POŞETE SARIP GÖMDÜLER… Girne ve Gazimağusa’da son 6 ay içerisinde yaklaşık 80 evden hırsızlık yapmakla suçlanan Umut Ölmez, İlhan Beyar ve Yalçın Yaray’ın tutukluluk süreleri 8 gün daha uzatılırken, Girne’deki Barış Parkı yakınlarında naylon poşete sarılarak toprağa gömülen çok sayıda altın ziynet eşyası bulundu.

İsmail VOLKAN

Girne ve Gazimağusa’da son altı ayda 80’e yakın evi açarak çok sayıda ziynet eşyası ve para sirkat ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklanan çeteyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırma neticesinde Girne Barış Parkı civarındaki arazide toprağa gömülü olarak naylon poşet içerisinde bir miktar altın ziynet eşyası bulundu.

Olayla ilgili üç gündür Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan Umut Ölmez, İlhan Beyar ve Yalçın Yaray dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmanın devam ettiği ve araştırılması gereken görüntü kayıtları olduğu gerekçesiyle zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasına emir verildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde, Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görüşülen davada, meselenin tahkikat sorumlusu polis çavuşu Üzeyir Koçer’i tanık olarak dinletti.

Koçer, önceki gün Girne’de bulunan Barış Parkı yakınlarında polis ekiplerinin detektörle yaptığı araştırma sonucu, çöp poşeti içerisinde gömülü altın ve ziynet eşyası bulduklarını söyledi.

Bölgede yapılan incelemede çadır bulduklarını da belirten Koşer, çadır içerisinde zanlı Umut Ölmez’e ait olduğundan şüphelenilen eşyalar bulunduğunu anlattı.

Koşer, Mağusa Polis Müdürlüğü’yle iş birliği içerisinde çalıştıklarını ve zanlıların Mağusa’da yapılan hırsızlık vakalarıyla ilgili de şüpheli olduğunu söyledi.

Ellerindeki kamera kayıtlarının incelenmesi ve soruşturulması gereken yerler olduğunu ifade eden Koşer, davanın salimen yürütülmesi için zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Banu Soyer, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, tahkikatın devam ettiğine ve daha bir çok emarenin arandığına bulgu yaptı ve zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Yaray, teminatla serbest

Ayrıca meseleyle bağlantılı olarak tutuklu bulunan Yalçın Yaray da mahkemeye çıkarıldı.

Uyuşturucu madde tasarrufundan tutuklu bulunan Yaray’ın gönüllü ifade verdiği ve zanlı 1 Umut Ölmez’den senetik cannabionid ve benzer türde uyuşturucu maddeleri aldığını itiraf ettiği kaydedildi. Yaray’ın tahkikatının sonuçlandığı belirtilerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talep edildi.

Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlının yurtdışına çıkış belgelerine el koyulması, zanlının haftada bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapması ve 3 bin TL nakdi teminatla serbest bırakılmasına karar verdi.

Olay nasıl olmuştu?

Girne Cürümleri Önleme Şubesi’nin yaptığı operasyonla, uzun süredir aranan zanlılar kurulan pusuyla geçtiğimiz pazar akşamı Lapta’da kıskıvrak yakalanmıştı.

Zanlıların tasarrufunda, hangi evlerden çaldıkları henüz tespit edilemeyen 45 parça ziynet eşyası, bilgisayar ve tablet de bulunarak emare olarak alınmıştı.

Ayrıca, zanlı Umut ölmez’in KKTC’ye gelmeden önce Türkiye’de, eski eser kaçakçılığı, uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlardan hapis yattığı da öğrenildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.