1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTYAPISIZ ARSA VATANDAŞI BEZDİRDİ
ALTYAPISIZ ARSA VATANDAŞI BEZDİRDİ

ALTYAPISIZ ARSA VATANDAŞI BEZDİRDİ

Altyapısız arsa vatandaşı bezdirdi

A+A-

 TAŞIMA SU: Taşkent’te kırsal kesim arsasında su şebekesi yok. Kırsal kesim arsalarında ikamet eden ailelerin su ihtiyacı köyün su deposundan hortum ile çekilen su ile karşılanıyor. Kırsal kesim arsasında ikamet eden vatandaşlar, su şebekesinin bir an önce döşenmesini istiyor

YOL VİRAN: Kırsal kesim arsasında köye bağlanan stabilize yoldan başka yol da yok. Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır’dan edinilen bilgiye göre kırsal kesim arsasındaki bu yol da plan kapsamında ve Tabu Dairesi’nin ölçümlerine göre yapılmadı
Duyu ALAN
Taşkent’te kırsal kesim arsası üzerinde ev inşa eden bazı vatandaşlar, arsanın altyapı çalışmasının bir an önce başlatılmasını istedi.
Kırsal kesim arsası üzerinde inşa ettiği evde ikamet eden bazı vatandaşlar da altyapı çalışmalarının yapılmaması nedeni ile arsada su şebekesi olmadığını, su ihtiyaçlarını köyün su deposundan hortum ile çekilen su ile karşıladıklarını açıkladı.
Arsada stabilize halde sadece bir tane yol olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, bu yolun da asfalt olmaması sebebi ile özellikle kış aylarında ulaşımın zorlaştırdığı kaydetti.

 Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır ise kırsal kesim arsasının halen parsellenmediğini, altyapısının olmadığını, arsadaki yolun dahi, plan kapsamında ve Tabu Dairesi’nin ölçümlerine göre yapılmadığını kaydetti

Aşandır: Arsa parsellenmeli, altyapı geciktirilmemeli
Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır ise kırsal kesim arsasının halen parsellenmediğini, altyapısının olmadığını, arsadaki yolun dahi, plan kapsamında ve Tabu Dairesi’nin ölçümlerine göre yapılmadığını kaydetti.
Aşandır, ileride hak sahipleri arasında gerginlik yaşanmaması için kırsal kesim arsasının bir an önce parsellenmesi gerektiğini söyledi.
Arsada inşa edilen bazı evlerde de hali hazırda ikamet edildiğini belirten Durmuş Aşandır, bu kişilerin de daha fazla mağduriyet yaşamaması için gerekli altyapı çalışmalarının da başlatılması mümkün olduğu en kısa sürede de tamamlanması gerektiğini söyledi.
Durmuş Aşandır, “Ben hak sahiplerini alt yapı çalışmaları tamamlanmadan ve arsa parsellenmeden inşaat yapmamaları konusunda uyardım. Bazıları acele etti ve uyarıma rağmen arsa üzerinde ev inşa etti. Bazı inşaatlar tamamlandı, evlere oturuldu, bazı evlerin halen inşaat çalışmaları sürüyor. Benim endişem parsel konusunda ileride bu insanların tartışmaya girmesidir. Dolayısıyla arsa daha fazla yapılaşmadan bu parsel ve altyapı sorunu çözülmelidir” dedi.

Kırsal kesim arsası üzerinde geçen yıl inşaat çalışmalarına başlanan evler oturmaya hazır halde, bazı evlerde oturulmaya başlandı

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.