1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Alüminyum Folyo Sağlığa Zararlı Mı?
Alüminyum Folyo Sağlığa Zararlı Mı?

Alüminyum Folyo Sağlığa Zararlı Mı?

Alüminyum folyo ile kaplanmış tost makinesi ölüme götürüyordu...

A+A-

Doktor Ümit Aktaş'ın internet sitesinde paylaştığı ağır metal zehirlenmesi ile ilgili yazısı sosyal medyada paylaşılmaya başlanınca alüminyum folyo tehdidi yine gündeme geldi.

 

Doktor Ümit Aktaş'a göre depresyon, halsizlik, alzheimer, parkinson, kas ve eklem ağrıları, kansızlık, kemik erimesi, kısırlık, böbrek yetmezliği gibi sonuçlar doğuran ağır metal zehirlenmesinin sebeplerinden bir tanesi de alüminyum folyo kullanımı. İşte doktorun kendi internet sitesinde paylaştığı "Ağır Metal Tehdidi" yazısından bir alıntı:

 

"Kliniğime gelen 12 yaşlarındaki kız çocuğu, bana gelmeden yaklaşık iki sene önce aşırı halsizlik, yorgunluk ve mide bulantısı şikâyetleri ile ailesi tarafından bir tıp fakültesine götürülüyor. Teşhis aplastik anemi. Bu kemik iliğinin baskılandığı ve neredeyse tüm kan hücrelerinin sıfırlandığı korkunç bir hastalık. Devreye hemen bu hastalığın tedavisi için kullanılan kemoterapi ilaçları ve kortizon giriyor. Küçük hastamın durumu iyice kötüleşiyor. Ölümün eşiğine gelen çocuktaki asıl sorun neymiş biliyor musunuz? Ağır metal zehirlenmesi. Kimsenin aklına ağır metal zehirlenmesine bakmak gelmemiş bile. 

Zehirlenmenin kaynağı mı? Tost makinesi. Anne tost makinesinin yüzeyi çizildiği için önlem almak adına içini alüminyum folyo ile kaplamış. Yani yediği tostlarla küçük kızın vücudunda yüksek miktarda alüminyum birikmiş. Düşünün zaten vücut ağır metallerin yükü altında, ilik baskılanmış kan hücresi üretemiyor. Üstüne bir de çocuğa yine bir zehir olan kemoterapi ilaçları veriyorsunuz. Neyse ki, hastam ağır metalleri vücuttan atan şelasyon tedavisine başladıktan kısa süre sonra tamamen iyileşti.

Alüminyum folyolar ısıyla temas ettiklerinde muhafaza ettikleri yiyeceğin içine alüminyum salmaya başlarlar. Bunu bilmeyen birçok ev hanımı, balığı, sebzeyi bu folyolara sarıp fırına atar."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.