1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALZHEİMER TARTIŞILDI
ALZHEİMER TARTIŞILDI

ALZHEİMER TARTIŞILDI

“Unutkanlık Olarak Bilinen Alzheimer, Yaşlılığa Vurgu Anlamında Beyin Prostatı Olarak Nitelendiriliyor”

A+A-

 

PROF. IŞIK: “UNUTKANLIK OLARAK BİLİNEN ALZHEİMER, YAŞLILIĞA VURGU ANLAMINDA BEYİN PROSTATI OLARAK NİTELENDİRİLİYOR”

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) “Alzheimer ve yapılması gerekenler” konulu etkinlik düzenledi.

Lions Club tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hülya Kulaksızoğlu, söz konusu sağlık olunca Lions’lar olarak hassasiyetlerinin daha da arttığını belirtti. Kulaksızoğlu, “Dünyada 26 milyon Alzheimer hastası olduğu bilinen bir zamanda konuyla ilgili çalışmaları ve yapılabilecekleri paylaşmak,  hasta yakınlarına bu konu da yenilikleri aktarabilmek  hizmetlerimiz arasındadır” dedi.

GAÜ açıklamasına göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, konuşmasında, amaçlarının farkındalık yaratmak, kamuoyu oluşturmak ve Alzheimer hastalığıyla ilgili hasta yakınlarını bilgilendirmek olduğunu söyledi.

2011-2012 döneminde  başlattıkları Lions Alzheimer Projesi çerçevesinde bugüne  kadar çalışmalar yaptıklarını kaydeden Işık, 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu olarak  bir kez daha yavru vatan KKTC’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. Işık, 60'lı yaşlardan sonra görülme sıklığı artan ve halk arasında "unutkanlık" olarak bilinen Alzheimer'a yakalanmamanın yapılacak bazı uğraşlarla mümkün olabildiğini söyledi.

Işık, unutkanlık olarak bilinen ve yaşlılığa vurgu anlamında "beyin prostatı" olarak nitelendirilen Alzheimer'ın 60'lı yaşlardan sonra belirtilerini göstermeye başladığını, 65 yaşından sonra her 5 yılda bir bu hastalığın görülme sıklığının iki kat arttığını belirtti.

Dr. Ferda Selçuk Muhtaroğlu ise KKTC’de Alzheimer'ın son durumuyla ilgili bilgiler verdiği konuşmasında Alzheimer'ın tarihçesi, neden oluştuğu ve tedavi yöntemlerini anlattı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.