1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AMA HER ZAMAN DOKTORLUĞUMLA İFTİHAR ETTİM ÖVÜNDÜM”
“AMA HER ZAMAN DOKTORLUĞUMLA İFTİHAR ETTİM ÖVÜNDÜM”

“AMA HER ZAMAN DOKTORLUĞUMLA İFTİHAR ETTİM ÖVÜNDÜM”

Gecede bir çok isim buluştu

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, 57. kuruluş yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Merkez’inde dün aksam saat 19:30’da gerçeklesen resepsiyonun açılısına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bazı milletvekilleri, Türk Tabipleri  Genel Başkanı Ahmet Özdemir Aktan ve II. Başkanı Gülriz Erişgen ve davetliler katıldı.

Gecede açılış konuşmalarının ardından, Hafız Cemal Lokmanhekim Kütüphanesi’nin açılısı  KTTB'nin tarihçesiyle ilgili belgesel sunumu yapıldı gece müzik dinletisiyle son buldu.

BESİM

KTTB Başkanı Filiz Besim, KTTB'yi  57 yıl önce 21 hekimin kurduğunu belirterek, Birliğin bugün 720 civarında doktorun mensup olduğu bir sağlık ordusuna dönüştüğünü söyledi.

KTTB'nin sadece sağlıkla ilgilenen bir örgüt değil toplumun her alanındaki sorunlarla alakadar olduğunu ifade eden Besim, Birliğin Kıbrıslı Türkler için her zaman çok emek verdiğini dile getirdi.

ERİŞGEN

Türk Tabipleri Genel Başkanı Ahmet Özdemir Aktan da, KTTB'nin 57. Kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, hekimlerin dünyanın her yerinde evrensel kriterlerle çalıştığını ve hizmet ettiğini vurguladı.

Aktan, Kıbrıslı hekimlere bundan sonraki meslek hayatlarında iyi bir sağlık sisteminde çalışmaları temennisinde bulundu.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise KTTB'nnn kuruluşundan itibaren ülke içim çok anlamlı ve önemli görevler üstlenmişi bir kurum olduğunu belirterek, sadece hekimlik alanında değil toplumsal yaşantıda da hekimlerin her zaman üst düzeyde sorumluluk alarak önemli görevler üstlendiğini anımsattı.

Hekim olmanın sorunlara, hasta ve yakınlarının gözüyle de bakmayı gerektirdiğini ifade eden Bakan Gülle, bu anlamda hekimlerin toplumun tümünün haklarını en iyi şekilde savunan topluluk olduğunu söyledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber de, KTTB'nin üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, KTTB'nin sivil toplum örgütü olarak topluma bir çok katkı koyduğunu kaydetti.

Siber, önümüzdeki dönemde de daha sağlıklı bir çevre ve yaşam için Tabipler Birliği’nin katkılarıyla önemli yasalar geçirmek için çalışacaklarını ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, doktorluk mesleğinde doruk noktasına gelmeden geçici olacağını var sayarak politikanın içinde bulduğunu ve hala bu yaşında politikanın içinde olduğunu belirterek, “Ama her zaman doktorluğumla iftihar ettim övündüm” dedi.

Her zaman elinden alamayacaklarını söylediği tek şeyin doktorluk olduğunu anlatan Eroğlu, özellikle bu kadar genç doktoru bir arada görünce mesleğe başladıklarında parmakla gösterilecek kadar az sayıda doktur bulunduğunu hatırlayarak gururlandığını kaydetti.

Eroğlu, mesleğe ilk başladığı yıllarda doktor azlığı nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan  örnekler vererek, KKTC'nin tıp alanının çok önemli mesafeler kat ettiğini, içinde olan bir insan olarak bunu görebildiğini belirtti.

HAFIZ CEMAL LOKMANHEKİM KÜTÜPHANESİ

Konuşmaların ardından Hafız Cemal Lokmanhekim Kütüphanesi'nin açılısı gerçekleştirildi. Açılış öncesinde yazar Halit Fedai,  Lokmanhekim'in kim olduğunu ve Kıbrıs Türk halkı için  yaptıklarını anlattı.

Açılışın ardından, kütüphanenin açılışına katkı koyan yazar Halit Fedai'ye, Kütüphane Müdürü Umure Örs'e ve Milli Arşiv Müdürü Gökhan Şengör'e plaket takdim edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.