1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''AMACIMIZ HEM ORMAN ALANLARINI ARTTIRMAK HEM DE.."
''AMACIMIZ HEM ORMAN ALANLARINI ARTTIRMAK HEM DE.."

''AMACIMIZ HEM ORMAN ALANLARINI ARTTIRMAK HEM DE.."

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın;

A+A-

BAKIRCI: "AMACIMIZ HEM ORMAN ALANLARINI ARTTIRMAK HEM DE OKULLARA GELİR SAĞLAMAK"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın okulların ormanlık alan oluşumuna katkısı ve bu alanlardan okullara gelir elde edilmesi amacıyla yürüttüğü proje başladı.

Bu kapsamda pilot bölge olarak seçilen İskele İlçesindeki ilk çalışma Yeni Erenköy Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Yeni Erenköy'deki Beyaztaş bölgesinde 17 Temmuz’da gerçekleşen Orman yangını sonrası zarar gören yaklaşık 180 dönümlük alana fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bakan Hamit Bakırcı'nın eşi ile birlikte katıldığı etkinlikte, 1000 Fidan dikilirken, proje kapsamında alana toplamda 20 bin Fidan dikilmesi öngörülüyor.

BAKIRCI

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı etkinlikte yaptığı konuşmada,amaçlarının hem ormanlık alan sayısını çoğaltmak hem de okullara belirli oranda katkı sağlamak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Bugün öğrencilerle birlikte Bin fidan dikiyoruz. Bu fidanlar büyüyüp meyve vermeye başladığında okulun döner sermayesine bir gelir oluşturacak. Bizler de bu çerçevede ormanlık alan oluşturmak istediğimiz bir alanı daha fidanlarla buluşturmuş olduk"

Dikilen fidanların bir yıl boyunca Orman Dairesi tarafından bakımının yapılacağını ve bir yılın sonunda tüm bakım ve rahabiltesinin okula ait olacağını söyleyen Bakırcı,bu gibi çalışmaları tüm ülke çapında yapmayı düşündüklerini vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.