1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMAÇLARI NE İDİ?
AMAÇLARI NE İDİ?

AMAÇLARI NE İDİ?

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız polis tarafından gözaltına alınmalarının ardından dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız polis tarafından gözaltına alınmalarının ardından dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada, zanlıların TC’den geldiği jet skide yapılan aramada 2 adet 9 milimetre çapında tabanca, 8 adet canlı mermi ve bir adet GPS cihazı bulunduğunu açıklarken, zanlı Selahattin Delibaş’ın 2008 yılında Esentepe’de meydana gelen birçok ev açma ve sirkat suçlarıyla ilgili aranan şahıs olduğunu kaydetti.

Abbas ELMAS

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız polis tarafından gözaltına alınmalarının ardından dün Girne’de yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yücel Meraklı, zanlı Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız’ın 10 Ekim tarihinde Esentepe – Alagadi 3 bölgesinde meydana gelen “Kanunsuz ateşli silah bulundurma, ithali ve tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlıların  8 Ekim tarihinde jet ski ile TC’den gelerek Tatlısu bölgesinden ülkeye kanunsuz giriş yaptıklarını aktaran polis memuru, her iki zanlının da önceki gün Alagadi 3 plajında TC’den geldikleri jet ski ile birlikte tespit edilerek suçüstü yakalandıklarını kaydetti.

Yücel Meraklı, zanlıların tasarrufunda bulunan jet skide yapılan aramada ise, bagaj kısmında 1 adet Baretta marka 9 milimetre çapında tabanca, 1 adet Star marka 9 milimetre tabanca, 9 milimetre çapında 8 adet canlı mermi ve 1 adet GPS cihazı bulunarak gözaltına alındıklarını belirtti.

Zanlı Selahattin Delibaş’ın 2008 yılında Esentepe bölgesinde meydana gelen birçok “Kasti hasar, ev açma ve sirkat” suçlarıyla ilgili aranan şahıs olduğunu ifade eden Meraklı, olayla ilgili alınması gereken bir çok ifade ve alınacak olan ifadelerin teyit ve tekzibi yapılacağını söyledi.

Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğuna da değinen polis, her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Nüvit Gazi, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.