1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMATÖR SERAMİKÇİLER YARIŞMASI
AMATÖR SERAMİKÇİLER YARIŞMASI

AMATÖR SERAMİKÇİLER YARIŞMASI

5. Amatör Seramikçiler Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı bu akşam yapıldı.

A+A-

SİBER: “HER TÜRLÜ AMBARGO SANATLA AŞILABİLİR... KIBRIS TÜRK İNSANI YARATICI VE ÜRETKEN”

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği tarafından Kültür Dairesi’nin katkılarıyla “Çağrışım” adıyla düzenlenen 5. Amatör Seramikçiler Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı bu akşam yapıldı.

İsmet Vehit Güney Salonu’nda yer alan ödül törenine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de katıldı ve serginin açılışını yaptı.

27 kişinin toplam 43 eserle katıldığı yarışmada 3 başarı ve 1 de mansiyon ödülü verildi.

Başarı ödülleri “Güç ve Hakimiyetin İnsana Getirdiği” isimli eseriyle Hale Gündüz’e, “Package” isimli eseriyle Keziban Dolmacı’ya ve “Huzur” isimli eseriyle Melek Serap Güran’a verilirken, Nelin Tunç da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Sergi 15 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Etkinlikte Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptılar.

ÖZTAN: “SERAMİKLE İLGİLENENLERE MOTİVASYON”

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan konuşmasında derneklerinin 1999 yılında seramik sanatını ülkede geliştirmek, yaygınlaştırmak ve tanıtmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

2 yılda bir yarışma düzenlediklerini anlatan Öztan, bu şekilde seramikle ilgilenenlere bir motivasyon sağladıklarını belirtti.

Seramik sanatıyla ilgilenen kişilere katkıda bulunmak amacıyla Güney Kıbrıs ve Türkiye’den getirttikleri uzaman kişilerle workshoplar düzenlediklerini ifade eden Öztan, kendilerine destek veren Kültür Dairesi’ne ve Atatürk Meslek Lisesi’ne teşekkür etti.

SİBER: “HER TÜRLÜ AMBARGO SANATLA AŞILABİLİR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de bir sanat etkinliğinin daha açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin sık gerçekleştirildiğini ve bunun ülkenin güzel ve gülen yüzü olduğunu belirten Siber, bu tür etkinliklerin önemini vurguladı ve destek olmak gerektiğini ifade etti.

“KIBRIS TÜRK İNSANI YARATICI VE ÜRETKEN”

Sanatın evrensel olduğunu, sınırları aştığını, her türlü ambargonun sanatla aşılabileceğini, delinebileceğini kaydeden Siber, Kıbrıs Türk insanının yaratıcı ve üretken olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Siber, 2015 yılının sağlıklı, huzurlu ve mutlu geçmesini de temenni etti.

Konuşmaların ardından ödüller takdim edildi, yarışmaya katılanlara katılım belgesi, jüri üyelerine ise teşekkür belgesi verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.