1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AMBARGOLARI KALDIRIN” MESAJI TEPKİLERE NEDEN OLDU
“AMBARGOLARI KALDIRIN” MESAJI TEPKİLERE NEDEN OLDU

“AMBARGOLARI KALDIRIN” MESAJI TEPKİLERE NEDEN OLDU

ANASTASİADİS’İN TÜRKİYE’YE YOLLADIĞI “AMBARGOLARI KALDIRIN” MESAJI TEPKİLERE NEDEN OLDU

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen denizcilik konferansında, Türkiye’ye yolladığı “ambargoları kaldırın” mesajı, Rum siyasi cephesinde tepkilere neden oldu.

Anastasiadis, dün gerçekleştirilen denizcilik konferansında, Türkiye’nin limanlarını ve hava sahasını Rum bandıralı gemilere ve Rum uçaklarına açmasının, güven yaratıcı tedbirler kapsamında olduğundan bahsetmiş ve Türkiye’ye “ambargoları kaldırması” mesajını göndererek, uluslararası camiadan Türkiye’yi bu yönde ikna etmeleri talebinde bulunmuştu.

Politis gazetesinin haberine göre KS EDEK, Ankara Protokolü’nün uygulanmasının Avrupa Konseyi kararı olduğunu ve bu karara uymaması nedeniyle Türkiye’ye halihazırda yaptırım uygulandığını, bu çerçevede de “ambargoların kaldırılmasının”, güven yaratıcı tedbir addedilmesinin anlaşılır olmadığını belirtti.

Vatandaşlar İttifakı ise, Rum Yönetimi’nin Türkiye’nin AB’ye üyeliği kapsamında müzakere başlıklarının açılmasına rıza göstermesinin “akla hayale gelmez” bir şey olduğunu belirterek, Rum Hükümeti’ne; Türkiye’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti” ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğini anımsattı.

Gazete, Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki “uzlaşmaz tutumunu sürdürdüğünü” de iddia eden Vatandaşlar İttifakı’nın, Rum Hükümeti’ne Türkiye için beslediği “sahte hislerden” vazgeçmesi ve tarihten ders alması tavsiyesinde bulunduğunu yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.