1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMBULANS VAR, ŞOFÖR YOK!
AMBULANS VAR, ŞOFÖR YOK!

AMBULANS VAR, ŞOFÖR YOK!

3 gündür ambulans çalışmıyor!

A+A-

Maraş Sağlık Ocağı’nda uzun yıllar hizmet veren ambulans, şoförün izinli olmasından dolayı, aybaşından bu yana devre dışı.

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’nın en kalabalık bölgelerinden olan Maraş’ta, uzun yıllardır Maraş Sağlık Ocağı bünyesinde mesai saatleri içerisinde hizmet veren ambulans, aybaşından bu yana hizmet vermiyor.

Maraş Bölgesi’ndeki vakalara, kentin diğer ucundaki Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden gelen ambulanslar hizmet veriyor. Bu durumun, yaklaşık 7 kilometrelik mesafe ve şehir trafiğinin de eklenmesiyle, acil vakalarda gecikmeye neden olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, dün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden, Maraş Sağlık Ocağı’na ambulans şoförü görevlendirilerek sorunu giderdiklerini açıkladı.

3 gündür ambulans çalışmıyor

Gazeteyi arayarak şikayette bulunan bölgeli bir vatandaş, temmuz ayı başından bu yana Maraş Sağlık Ocağı’nda ambulans hizmetinin verilmediğinden yakındı.

Vatandaş, yıllardır mesai saatleri içerisinde Maraş Sağlık Ocağı’ndaki ambulansın hizmet verdiğini söyledi.

Temmuz ayında ise sağlık ocağının bahçesinde tam donanımlı Mercedes marka ambulansın bulunmasına rağmen, şoför olmadığı için ambulansın hizmet vermediğini kaydeden vatandaş, ambulansın, bu nedenle şehrin diğer ucunda olan Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden Maraş Bölgesi’ne geldiğini bildirdi.

Vatandaş, uzun yıllardır olduğu gibi yeniden Maraş Sağlık Ocağı’nda ambulans hizmeti getirilmesini talep etti.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, izin dönemi olduğu için Maraş Sağlık Ocağı’nda ambulans şoförü eksikliğinin 1 haftadan bu yana bazı aksaklıklar yol açtığını söyledi.

Kemal Deniz Dana, ancak dün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden Maraş Sağlık Ocağı’na gerekli görevlendirmenin yapıldığını ve sorunun çözüldüğünü kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.