1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AMCAOĞLU: “NARENCİYE ÜRETİMİ İÇ PAZARIN TÜKETEBİLECEĞİNDEN FAZLA”
AMCAOĞLU: “NARENCİYE ÜRETİMİ İÇ PAZARIN TÜKETEBİLECEĞİNDEN FAZLA”

AMCAOĞLU: “NARENCİYE ÜRETİMİ İÇ PAZARIN TÜKETEBİLECEĞİNDEN FAZLA”

TARIM BAKANI AMCAOĞLU, TURİYAD YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

A+A-

AMCAOĞLU: “NARENCİYE ÜRETİMİ İÇ PAZARIN TÜKETEBİLECEĞİNDEN FAZLA”

GÜNDÜZ: “KUZEY IRAK ÖNEMLİ BİR PAZAR”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği (TURİYAD) Başkanı Feridun Gündüz ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Gündüz, kabulde yaptığı konuşmasına, dernekle ilgili bilgi vererek başladı. Derneğin temel amacının Türkiye ile Irak arasındaki ticari faaliyetleri artırmak olduğunu ifade ederek, Kuzey Irak’ın önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Yaptıkları ziyarette amaçlarının KKTC’deki ekonomik faaliyetleri incelemek ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ileriye dönük olası ticari işbirliği fırsatlarıyla ilgili bilgi almak olduğunu anlatan Gündüz, KKTC firmalarının Türkiye’deki firmalarla işbirliğine giderek Irak’ta gelişen piyasalara girebileceğini kaydetti.

Gündüz, Türkiye’den gelecek su ile sulu tarıma geçildiğinde artan üretim potansiyelinin de Irak pazarında değerlendirilebileceğini ekledi.

AMCAOĞLU: “NARENCİYE ÜRETİMİ İÇ PAZARIN TÜKETEBİLECEĞİNDEN FAZLA”

Derneği KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amcaoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle yatırımcılara ve yatırımcıların yaratacağı imkânlara büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

Amcaoğlu, ülkede yetişen ürünlerin ihracında Türkiye’nin büyük desteği olduğunu dile getirerek, TURİYAD’ın da bu anlamda üreticiye destek olabileceğini kaydetti.

Ülkedeki narenciye üretiminin iç pazardaki talebin çok üstünde olduğunu ve ürünün çok kaliteli olduğunu ifade eden Amcaoğlu, KKTC’den Irak’a ve İran’a geçmiş yıllarda yüksek miktarda narenciye ihraç edildiğini ancak son dönemde ihracatta sorunlar yaşandığını dile getirdi.

Amcaoğlu, Irak’a tavuk ve süt ürünleri de satıldığını dile getirerek, Irak’a yönelik ihracatta yaşanan sıkıntıların TURİYAD’ın gerçekleştireceği faaliyetlerle sona ermesi yönündeki temennisini dile getirdi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.