1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMCAOĞLU VE SANER YILDIRIM KÖYÜNE GİDEREK ÜRETİCİLERLE BİRARAYA GELDİ
AMCAOĞLU VE SANER YILDIRIM KÖYÜNE GİDEREK ÜRETİCİLERLE BİRARAYA GELDİ

AMCAOĞLU VE SANER YILDIRIM KÖYÜNE GİDEREK ÜRETİCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Yıldırım Köyü’ne giderek üreticilerle bir araya geldi.

A+A-

AMCAĞLU: “15 NİSAN İTİBARİYLE KKTC’YE KARPUZ İTHALİ DURDURULDU”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ile  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Yıldırım Köyü’ne giderek üreticilerle bir araya geldi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Amcaoğlu ziyarette yaptığı konuşmada,  hem üreticilerle görüşmek, sorunlarını dinlemek  ve bölgede yaşanan gelişmeleri yerinde görmek maksadıyla Yıldırım Köyü’ne geldiklerini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’in ziyaretin gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu  ifade eden Amcaoğlu, Yıldırım’ın toprak yapısıyla üretime elverişli bir yer olduğunu, bir süre önce Karpuz üreticilerinin kendisini ziyarete geldiklerini ve taleplerini ilettiklerini belirtti.

Amcaoğlu, 15 gün içerisinde yerli karpuzun satışa sunulacağını, Tarım Bakanlığı tarafından yerli üretimi ve üreticiyi korumaya yönelik olarak 15 Nisan itibariyle ülkeye Karpuz ithalinin durdurulduğunu söyledi.

Amcaoğlu, karpuz üretimi devam ettiği sürece  karpuz ithal edilmeyeceğini  de ifade etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ekiplerinin kuraklık nedeniyle yaşanan sorunları aşmak için bölge bölge gezdiklerini söyleyen Amcaoğlu, çalışmaların titizlikle devam ettiğini, kuraklık ödemeleri konusunda her türlü tedbirin alındığını vurguladı.

Amcaoğlu, TC’den borularla getirilecek sudan öncelikle Güzelyurt olmak üzere her bölgenin yararlanacağını, Mart 2014’den önce projenin hayata geçeceğini, Aralık veya Ocak ayında suyun KKTC’ye ulaşacağını, Tarım Bakanlığı’nın proje  hayata geçtiğinde en verimli kullanımını sağlamak için yoğun çalışmaları olduğunu,  Bitkisel Üretimin Planlanması çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ise ekonomik sıkıntıların aşılması için çalışmaların sürdüğünü ve projeler ortaya konduğunu söyledi. 

Su Projesi, Ercan Devlet Havalimanı projesi gibi projelerin gelecek için büyük önem taşıdığını ifade eden Saner,  ülkemizde yol inşaatlarımızın arttığını, alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Üreticilerin sorunlarını dinleyen bakanlar daha sonra birlikte karpuz üreticilerinin çalışmalarını yerinde incelediler.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.