1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMCASINI SOYAN KİŞİ, 9 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ
AMCASINI SOYAN KİŞİ, 9 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

AMCASINI SOYAN KİŞİ, 9 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, amcasının evine girerek, içinde para bulunan cüzdanı sirkat eden Ali Kasımoğluları hakkındaki kararını açıkladı

A+A-

Arkadaşını da yanına alarak amcasının evine gizlice girerek, içerisinde 4 bin 350 TL olan cüzdanı sirkat edip, çeşitli yerlerde harcayan 23 yaşındaki Ali Kasımoğluları dün, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Yargıç Banu Soyer’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin açıkladı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinerek, olgulara göre, sanık Ali Kasımoğluları’nın, 8 Haziran 2012’de amcasının evini açtığını anımsattı.

Ulutekin, sanığın, içerisinde 4 bin 350 TL nakit para ve kimlik kartları olan cüzdanı sirkat edip, içerisindeki paraları alıp harcayarak cüzdanı göle attığını anlattı.

Suçunu kabul eden sanık Ali Kasımoğluları’nın benzer sabıkası olduğunu kaydeden Ulutekin, sanığı aleyhine getirilen davalardan ötürü suçlu bulup oy birliğiyle mahkum ettiklerini açıkladı.

Ulutekin, konu suçlarının çok ciddi ve vahim suçlar olduğuna işaret ederek, bu suçun yasada 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne dikkat çekti.

Söz konusu suçların son yıllarda yaygınlaştığına dikkat çeken Ulutekin, sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik olduğuna kanaat getirdiklerini açıkladı ve Ali Kasımoğluları’nı 9 ay hapse gönderdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.