1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMERİKALI GÜVENLİK UZMANLARI ADADA
AMERİKALI GÜVENLİK UZMANLARI ADADA

AMERİKALI GÜVENLİK UZMANLARI ADADA

Adaya kurşun geçirmez limuzin ve özel güvenliğiyle geleceği, Lefkoşa’daki...

A+A-

FİLELEFTHEROS’A GÖRE, LEFKOŞA’DAKİ KUPA MAÇI NEDENİYLE LİMASOL’DA KALACAK

ÖZEL UÇAĞIYLA, KURŞUN GEÇİRMEZ LİMUZİNLERİ VE TEÇHİZATLI ÖZEL KORUMALARIYLA GELECEK

AMERİKALI GÜVENLİK YETKİLİLERİ, GÜVENLİK PLANLAMASI İÇİN ADADA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın adaya kurşun geçirmez limuzin ve özel güvenliğiyle geleceği, Lefkoşa’daki kupa finali nedeniyle Limasol’da kalacağı, Rum polisinin de kırmızı alarm durumuna getirileceği bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre, güvenlik ayağıyla ilgili ilk toplantı dün Biden’ın Amerikalı güvenlik yetkilileri ve Rum Polis Teşkilatı uzmanları arasında yapıldı.

Biden’a devlet başkanı düzeyinde koruma sağlanacağını kaydeden gazete, bu çerçevede adada kalacağı 48 saat içerisinde Çevik Kuvvet (MMAD) başta olmak üzere yüzlerce polis memurunun kırmızı alarmda olacağını yazdı.

Gazeteye göre Biden adaya kendi uçağıyla gelecek ve biri kendisi diğeri beraberindekiler için iki kurşungeçirmez limuzin de aynı uçakla getirilecek. Diğer devlet başkanlarında olduğu gibi bazı özel korumalar ve silah/mühimmat gibi  kişisel teçhizatlar ABD’den gelecek. İlgili protokolün öngördüğü gibi bu korumalar tanınmaları için özel işaretler taşıyacaklar ancak dünkü Biden’ın genel güvenliğinden Rum polisi sorumlu olacak.

Dünkü toplantıya katılan üst düzey Amerikalı güvenlik yetkililerine ek olarak, Biden’ın temaslarını en küçük detayına kadar belirlemek için bugün bir heyet daha gelecek.

Biden ve beraberindeki kalabalık heyetin Güney Lefkoşa’daki  Hilton otelde kalmasının söz konusu olduğunu ancak sonradan karar değiştirildiğini yazan gazete,  Limasol’da bir otelin bir veya iki katının Biden ve heyetine tahsis edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Haberde, şu ifadeler kullanıldı:

“Her ne kadar kulağa garip gelse de GSP’de oynanacak APOEL-Ermi kupa finali tarihi, Biden’ın adaya geliş tarihi olan 21 Mayıs’tır. Dünkü görüşmede söylendiği üzere kupanın APOEL tarafından alınması halinde, takımın Hilton oteli yanında bulunan kulüp binasında kutlamalar yapılacak, bu da çok fazla güvenlik sorununa yol açacak.”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.