1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMERİKAN FİLMLERİNDEKİ SENARYOLARI ARATMADILAR
AMERİKAN FİLMLERİNDEKİ SENARYOLARI ARATMADILAR

AMERİKAN FİLMLERİNDEKİ SENARYOLARI ARATMADILAR

Erkekler çaldı, kadınlar sattı

A+A-

Korkuteli köyünde eylül ayı içerisinde Mehmet Ayyıldız’a ait evin açılarak, yatak odasındaki dolaptan 2 bin 320 Euro, 500 TL ve 2 adet burma altın bileziğin çalınmasıyla ilgili olarak Dörtyol polisi ikisi kadın 4 kişiyi tutukladı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna “geceleyin ev açma” ve “sirkat” suçlarından ötürü çıkarılan Feddah Acun ve Yılmaz Erden 3’er gün, “hırsızlık mal kabulü” suçundan çıkarılan Elif Erden ve Meryem Orhan aleyhine de tahkikat amaçlı 1’er gün tutukluluk emri temin edildi.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görev yapan Yenal Hüdakan’ı yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Yenal Hüdakan, Feddah Acun ve Yılmaz Erden’in, 14 Eylül 2013 tarihinde, saat 23.30’da, Korkuteli’ndeki Mehmet Ayyıldız’a ait Anadolu Sokak, No: 10 adresindeki evin penceresinden içeriye girip, yatak odasındaki dolapta bulunan erkek ceketinin cebinden 2 bin 320 Euro, 500 TL ve 2 adet burma altın bilezik sirkat ettiklerini söyledi.

Feddah Acun ve Yılmaz Erden’in çaldıkları bileziklerin birini 500 TL karşılığında Elif Erden’e, diğerini de 600 TL karşılığında Meryem Orhan’a sattığını kaydeden tanık polis, Elif Erden’in çalıntı olduğunu bildiği bileziği Türkiye’de 2 bin TL’ye, Meryem Orhan’ın da Gazimağusa’daki bir kumcuya bin 600 TL karşılığında verip bozdurduğunu söyledi.

Tanık polis zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatı salimen yürütebilmek için mahkemeden 3 gün tutukluluk talep etti. 

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların, ilk nazarda soruşturulmakta olan suçlarla bağlantılı olabileceğine bulgu yaptı ve Feddah Acun ve Yılmaz Erden’in üçer, Elif Erden ve Meryem Orhan’ın da birer gün poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.