1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AMERİKAN GÜZELİNE WEBCAMDE TUZAK
AMERİKAN GÜZELİNE WEBCAMDE TUZAK

AMERİKAN GÜZELİNE WEBCAMDE TUZAK

Geçtiğimiz Cumartesi ABD’nın en güzel genç kızı tacını takan Cassidy Wolf'a bilgisayarındaki webcam üzerinden tuzak kuruldu.

A+A-

Bilgisayarı hacklenen Wolf'un webcami üzerinden fotoğrafları ve video görüntüsü çekildi. FBI soruşturma başlattı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI tarafından yapılan açıklamada ABD güzellik kraliçesi Cassidy Wolf’un şantaja kurban gittiği belirtildi. FBI sözcüsü Laura Eimiller, 19 yaşındaki genç güzelin yaklaşık 4 ay önce ‘hack’lendiğini ve bilgisayarının kamerasından Wolf’un iradesi dışında cinsel içerikli fotoğraf ve videoların çekildiğini söyledi.

Cassidy Wolf’ın temsilcisi ise soruşturmanın devam etmesinden dolayı genç kraliçenin konuyla ilgili herhangi bir röportaj veremeyeceğini ifade etti.

SANAL DÜNYADA YENİ TEHDİT SEXTORTION 

İngilizce’de cinsel içerikli şantaj manasına gelen ‘sextortion’ sanal alemin yeni ve en ciddi tehditleri arasında gösteriliyor.

Geliştirdikleri yeni virüsler sayesinde pek çok bilgisayarın kamerasına ulaşabilen ‘hacker’lar bu yolla kurbanlarının fotoğraf ve video görüntülerini elde edebiliyor ve bunları şantaj malzemesi olarak kullanabiliyor.

TUZAKTAN KURTULMA YÖNTEMİ 

Uzmanlar bu tip tehditlere karşı bilgisayar kullanıcılarının webcam’leri üzerine görüntüyü engelleyecek bir cisim yapıştırmalarını ya da kullanmadıkları zamanlarda webcam’lerini kapatmalarını öneriyor. İçerisinde büyük harf, rakam ve karakter içeren şifreler oluşturmak ve bunları her 6 ayda bir değiştirmek de tehditten korunmanın yolları arasında gösteriliyor.

Mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.