1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. AMERİKAN RÜYASININ MERKEZİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ!
AMERİKAN RÜYASININ MERKEZİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ!

AMERİKAN RÜYASININ MERKEZİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ!

ABD'de bir zamanların sanayi motoru olarak görülen Detroit şehri, iflas başvurunda bulundu. Detroit, 15 milyar doların üzerinde borçla iflas başvurusu yapan en büyük Amerikan şehri oldu. 78 bin binanın terkedilmesiyle Detroit, 'hayalet şehir' olma yolunda

A+A-

Amerikan rüyası bitti... Bir zamanlar ‘Herkese bir ev, bir otomobil’ diye bilinen Amerikan rüyasının merkezi olan Detroit şehri, iflas bayrağını çekti. Detroit, aralarında kamu çalışanları ve emeklilik fonları da bulunan kreditörlerinden korunmak için iflas başvurusunda bulundu. Böylece, 15 milyar doların üzerinde borçla iflas başvurusu yapan en büyük Amerikan şehri oldu. 

78 BİN BİNA TERKEDİLDİ

Detroit, yıllardır sanayideki düşüşten olumsuz etkileniyordu. Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da notu ‘çöp’ seviyesine inen otomotivin anavatanı Detroit de kamu hizmetlerinin de iflasın eşiğine geldiği belirtildi. Şehirde yaklaşık 78 bin binanın terkedildiği haberi geldi. 

VALİ SÖZ VERDİ AMA...

Ancak BBC'ye konuşan Detroit Valisi Dave Bing, kamu hizmetlerini sürdürme sözü vererek, kamu işçilerinin ücret ödemelerinin devam edeceğini söyledi. İflas başvurusunun onaylanması hâlinde, Michigan eyaleti acil durum yöneticisi Kevyn Orr, kreditörleri tatmin etmek ve emeklilik maaşlarını ödemek için varlıkları likitleştirebilecek.

OTOMOTİVİN KALBİYDİ

2000 yılından bu yana nüfusu yüzde 28 azalan şehir, en büyük darbeyi, otomobil devlerinden General Motors ve Chrysler'in 2009'da iflaslarını istemesiyle almıştı. Bir zamanlar, otomobil sanayinin merkezi konumundaki Detroit'te bugün çarklar durmuş halde...

mmmmmmmmmmmmmm.jpg

'HAYALET ŞEHİR' OLDU

Şehirde sokakların yüzde 40'ında sokak lambaları yanmazken, 78 bin terk edilmiş bina bulunuyor. Cinayet oranlarının yaklaşık 40 yılın en yüksek sayısına çıktığı Detroit, 20 yıldan fazla bir süredir ABD'nin en tehlikeli şehirlerinden biri olarak biliniyor.

AKŞAM

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.