1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMSTERDAM HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ!
AMSTERDAM HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ!

AMSTERDAM HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ!

Ercan Havalimanı’ndan sahte Bulgaristan kimliği ile Amsterdam’a gitmek için çıkış yapmaya çalışan ....

A+A-

Ercan Havalimanı’ndan sahte Bulgaristan kimliği ile Amsterdam’a gitmek için çıkış yapmaya çalışan Halil Özçam ve zanlıya yardımcı olduğu iddia edilen Turgay Sami polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Sahte resmi evrak düzenleme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini suçlaması ile Ercan Havalimanı’nda gözaltına alınan zanlılar Halil Özçam ve Turgay Sami, hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru,1 Aralık 2013 tarihinde Ercan Havalimanı’nda TC uyruklu Halil Özçam’ın daha önceden İstanbul’da temin etmiş olduğu ve üzerinde kendi resmi bulunan Mustafa Ademov ismine düzenlenmiş sahte Bulgaristan kimlik kartını görevli muhaceret memuruna ibraz etmek sureti ile Amedov’un kimliğine bürünerek sahte davranışla kayıt temin ettiğini söyledi.

Meselede Bulgaristan uyruklu zanlı Turgay Sami’nin ise, zanlı Halil Özçam’a Ercan-Amsterdam uçağı ile sahte Bulgaristan kimliğini kullanarak Belçika’ya gideceğini belirterek kendisine refakat edip yardımcı olduğu tespit edildiğini kaydeden polis, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini aktardı.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığına, Zanlı Halil Özçam’ın TC, zanlı Turgay Sami’nin ise Bulgaristan vatandaşı olduğuna, zanlıların KKTC’de herhangi bir bağlarının bulunmadığına dikkat çeken polis, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için 2 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmelerini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.