1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANALİZLER YAPILACAK...
ANALİZLER YAPILACAK...

ANALİZLER YAPILACAK...

Ülkeye enerji sağlayan santrallerde inceleme yapacaklar...

A+A-

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC'de bulunan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bir heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek kabulde yaptığı konuşmada, heyetin 2 gün sürecek çalışmaları esnasında bakanlıktaki teknik ekiplerle beraber ülkeye enerji sağlayan santrallerde inceleme yapacaklarını belirterek, bu incelemelerde jeneratörlerin durumu, kullanılan yakıtların değerleri ve çevreye etkileri gibi analizler yapılacağını söyledi.

Bu incelemeler ışığında ileriye dönük çalışmalar için detaylar oluşturacaklarını ifade eden Dinçyürek, incelemeler sonrası tekrar biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını ve bir yol haritası belirleme şansları olacağını vurguladı.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen heyet adına konuşan Mehtap Emri de, KKTC'yi ziyaret etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, daha önce de adada inceleme yaptıklarını, ama teknolojilerde yaşanan değişim ile dünya petrol borsasında yaşanan global değişikliklerle birlikte yeniden bir durum değerlendirmesi yapmanın bir gereklilik oluşturduğunu belirtti.

Heyette Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yanısıra Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Elektrik Üretim A.Ş ve Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş'den uzmanlar bulunuyor.

KKTC'de 2 gün boyunca incelemeler yapacak olan heyetin, Teknecik ve AKSA elektrik santrallerinde incelemeler yapması ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile istişarelerde bulunması bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.