1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS: "AKINCI'NIN 1974 AÇIKLAMASINI SELAMLIYORUM"
ANASTASİADİS: "AKINCI'NIN 1974 AÇIKLAMASINI SELAMLIYORUM"

ANASTASİADİS: "AKINCI'NIN 1974 AÇIKLAMASINI SELAMLIYORUM"

Anastasiadis: "Akıncı'nın 1974 açıklamasını selamlıyorum"

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “1974 sadece barış harekâtı değil bir savaştı” şeklindeki açıklamalarını selamladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün BRTK’de yaptığı konuşmada, 41 yıl önce bugün gerçekleşen harekatı değerlendirerek “Kuşkusuz ki biz adına ‘Barış Harekatı’ desek de bu bir savaştı. Ve savaşın koşulları hiç kuşkusuz zor ve çetindi. Kimimiz yaşamını, kimimiz yakınını kaybetti…” diye konuşmuştu.

20 Temmuz’un 41.yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yaptığı açıklamalardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Anastasiadis açıklamasının devamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün adaya yapacağı ziyarete de değinerek “umuyorum ki Sayın Erdoğan da en azından adada sürmekte olan durumun kabul edilmez olduğuna vurgu” yapar diye konuştu.

Öte yandan bu sabah Lefkoşa’da düzenlenen bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anastasiadis “bugün üzüntü verici bir gün. Geçmişten kalan yaralarımızı sarmak ve iyileştirmek için çok çalışmalıyız” dedi. Rum Lider “BM gözetiminden sürdürmekte olduğumuz müzakere sürecinin, insan haklarına saygılı, diğer modern AB üyesi ülkelerle eşit bir devlet ortaya çıkararak sonlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Anastasiadis “Bu nedenle siyasi liderliğimde birlikte, verilmiş koşullar içinde, orduları ve askeri bölgeleri ortadan kaldıracak, her Kıbrıs vatandaşına istediği yere özgürce yerleşeceği, insan haklarının sağlanacağı bir çözüm için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğimi söylemek istiyorum” dedi.

 Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.