1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS BUGÜN BRÜKSEL’E GİDİYOR
ANASTASİADİS BUGÜN BRÜKSEL’E GİDİYOR

ANASTASİADİS BUGÜN BRÜKSEL’E GİDİYOR

Anastasiadis bugün Brüksel’e gidiyor

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugün Brüksel’e gidecek ve yarın Brüksel’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Konseyi zirve toplantısına katılacak.

Anastasiadis’e Brüksel ziyaretinde Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in eşlik edeceğini yazan Alithia gazetesi, geçirdiği sağlık sorunlarının ardından Brüksel’e gidecek Rum liderin 27 Haziran Cuma günü adaya dönmesinin beklendiğini belirtti.

Öte yandan gazete, Anastasiadis’in yurt dışı ziyareti dolayısıyla, bugünkü Rum Bakanlar Kurulu toplantısına Anastasiadis’in yerine Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun başkanlık edeceğini aktardı.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Avrupa Konseyi zirve toplantısının önemli bir toplantı olarak addedildiğini, çünkü toplantıda AB üye ülkelerinin Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanıyla ilgili tercihlerine karar verileceğini yazdı.

Birkaç gün önce hastaneye yatmasına rağmen, Anastasiadis’in de bu yüzden Brüksel’e gitmeyi tercih ettiği yorumunda bulunan gazete, DİSİ Uluslararası İlişkiler Sekreteri Aleksandros Sinka’nın açıklamalarına yer verdi.

Habere göre Sinka açıklamasında, Jean Claude Juncker’in Avrupa Komisyonu Başkanlığına seçilmesinin, Rum kesimi açısından çok önemli bir olay olacağını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.