1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS: “BÜYÜK GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”
ANASTASİADİS: “BÜYÜK GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”

ANASTASİADİS: “BÜYÜK GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”

ANASTASİADİS: “BÜYÜK GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ta taraflar arasında özellikle özlü konularda büyük görüş ayrılıklarının bulunduğunu belirterek Kıbrıs Türk tarafını suçladı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Simerini gazetesinde yer alan ve “Sigmalive” televizyon kanalına verdiği söyleşisinde ağırlıklı olarak Güney Kıbrıs’taki ekonomik durum ve son günlerde gündemde olan haciz yasasına değinirken, Kıbrıs sorunundan da bahsetti.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin son dönemini değerlendirdiğinde, 11 Şubat Ortak Açıklaması ve tarafların tüm başlıklar hakkında bütün tezlerini sunmalarını olumlu unsurlar olarak nitelendirdi.

Anastasiadis, buna karşın “toprak, mülkiyet, vatandaşlık, yerleşikler ile güvenlik ve garantiler konuları gibi büyük konularda taraflar arasında büyük görüş ayrılığı bulunduğunu” belirterek “olumsuz unsurun karşı tarafın tezlerindeki, çözüm bulunmasına yardımcı olmayan katılım olduğunu” ileri sürdü.

Anastasiadis, “Çıkmaz olarak varsayılan şey sadece, az çok müzakere edilecek olan tezlerin olumsuzluğu değil, dikkatimizi özellikle büyük konulardaki uzlaşmazlıklara odaklamamızı sağlayacak şekilde, nerede uzlaşıp nerde uzlaşmadığımızın ortaya çıkmasına yardımcı olacak bir metodolojide hemfikir olmamalarıdır” şeklinde konuştu.

Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelere kaldığı yerden başlamaya hazır olduğu izlenimi yaratmaya çalışmasına karşın, sunduğu tezlerle bunu başaramadığını, bunun şahidinin de BM olduğunu öne sürdü.

Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık Örgütü’ne üyelik başvurusunun İngiltere tarafından engellendiği, Türkiye ve Rusya’nın da bu çizgide hareket ettiğine dair iddiaların sorulması üzerine ise Anastasiadis, “Rusya’nın herhangi bir itirazı olduğunu algılamadığını, bazı ülkelerin ise, Türkiye’nin olası vetosu senaryosunu temel alarak, Barış İçin Ortaklık örgütüne başvuru öncesinde ortamın iyi hazırlanmasını önerdiklerini” söyledi.

Alithia gazetesi de Anastasiadis’in söz konusu söyleşisine yer verdi ve Anastasiadis’in Türkiye’ye de çağrıda bulunduğunu yazdı.

Habere göre Anastasiadis, “Eroğlu’nun uzlaşmaz tezlerinin aşılması için, durumdan sorumlu olan Türkiye’nin üstlenmesi gereken rolü yerine getirmesi gerektiğini” iddia etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.