1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS DANİMARKA BAŞBAKANI’YLA GÖRÜŞTÜ
ANASTASİADİS DANİMARKA BAŞBAKANI’YLA GÖRÜŞTÜ

ANASTASİADİS DANİMARKA BAŞBAKANI’YLA GÖRÜŞTÜ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis;

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Suriye’deki kimyasal silahların ülkeden çıkarılması operasyonunda yer alan ve Larnaka limanı açıklarında demirleyen Danimarka savaş gemisi “Esbern Sbare”i ziyaret etmek amacıyla dün Güney Kıbrıs’a giden Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile, Danimarka savaş gemisinde biraraya geldi.

Alithia ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in dün akşamüzeri Larnaka açıklarında demirleyen Danimarka savaş gemisi “Esbern Sbare”e giderek, gemiyi ziyaret etmek için Güney Kıbrıs’a giden Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt ile yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdılar.

Habere göre, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Thorning-Schmidt, Anastasiadis’le çok başarılı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve geçtiğimiz hafta uzlaşıya varılan ortak açıklama sebebiyle Anastasiadis’i tebrik ettiğini belirterek “tarihte özel anlardan biri olduğunu ve gerek benim gerekse tüm uluslararası toplumun, uzun zamandır bölünmüş durumda olan Kıbrıs’ta bu değişikliğin olması yönündeki kişisel çabalarını (Anastasiadis’in) memnunlukla karşıladığımızı kendisine söyledim” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB müzakere sürecinde yer alan 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılması konusundaki bir soruya da yanıt veren Thorning-Schmidt, “Umarım bu iki başlığı açabiliriz. Burada olanlarla bu kadar ilgilenmemizin sebeplerinden biri de bu. Yeniden birleşme Kıbrıs halkı için büyük bir avantaj olacak, en önemlisi budur, ayrıca AB ile Türkiye arasındaki müzakerelere ilişkin de yeni bir durum oluşturmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anastasiadis ise açıklamasında, Danimarka’nın 1964-1992 yılları arasında UNFICYP’de yar almış olmasından ötürü teşekkürlerini ilettiğini belirterek “Kıbrıs sorununa barışçıl çözüm bulmaları için bundan sonra sunacakları yardımlar için de teşekkürleri ettiğini” vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.