1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS, DİKO BAŞKANI PAPADOPULOS’LA GÖRÜŞTÜ
ANASTASİADİS, DİKO BAŞKANI PAPADOPULOS’LA GÖRÜŞTÜ

ANASTASİADİS, DİKO BAŞKANI PAPADOPULOS’LA GÖRÜŞTÜ

Kıbrıs sorununda, tarafların Ortak Açıklamaya imza atmasının ardından Rum hükümetinden ayrılan DİKO partisinin başkanı Nikolas Papadopulos, bu ayrılığın ardından;

A+A-

PAPADOPULOS: “ANASTASİADİS KIBRIS TÜRK TARAFININ TEZLERİNİN KABUL EDİLMEZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR”

Kıbrıs sorununda, tarafların Ortak Açıklamaya imza atmasının ardından Rum hükümetinden ayrılan DİKO partisinin başkanı Nikolas Papadopulos, bu ayrılığın ardından dün ilk kez Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya geldi.

Politis ve diğer gazeteler, Anastasiadis ve Papadopulos’un dünkü görüşmede Kıbrıs sorununu geniş şekilde ele aldıklarını belirtirken Papadopulos’un görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in “Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasına kabul edilemez ve uzlaşmaz tezler sunduğu görüşünde olduğunu” söylediğini yazdılar.

Habere göre Papadopulos, Ortak Açıklamanın Kıbrıs Rum tarafı için kalkan görevi göreceği yönündeki görüşler konusunda partisinin haklı çıktığını ve bundan üzüntü duyduklarını belirtirken “ortak açıklamanın Kıbrıs Türk tarafı için kalkan görevi gördüğü” iddiasında bulundu.

Papadopulos ayrıca, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki kararlarını benimsememelerine rağmen muhalefette olsalar dahi yapıcı tutum sergileyerek alternatif öneriler sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.