1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS DURULMUYOR: ''NE BU ACELE DOWNER ?''
ANASTASİADİS DURULMUYOR: ''NE BU ACELE DOWNER ?''

ANASTASİADİS DURULMUYOR: ''NE BU ACELE DOWNER ?''

BASIN CAMİASI BİLBAY ABİSİNE AĞLIYOR

A+A-

“GENEL SEKRETER’E CEVAP VERDİM, GEREKİRSE YAZILI DA VERİRİM”

MARAŞ ÖNERİSİNİ ENGELLEMEKLE SUÇLADIĞI DOWNER HAKKINDA KESİNLİKLE AÇIKLIK GETİRİLMESİ GEREKEN ÇOK ŞEY OLDUĞU GÖRÜŞÜNDE

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis “İki ayağım bir pabuca girmedi” dedi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’la ilgili kesinlikle açıklık getirilmesi gereken birçok şey bulunduğunu söyledi.

Rum radyosu Anastasiadis’in Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un 50’nci görev yılını doldurması nedeniyle verdiği yemekte konuştuğunu duyurdu.

Aleksander Downer’ı Maraş önerisini engellemekle suçlayan ancak Downer’ın tavrı ve hareketleriyle ilgili açıklama yapmak istemediğini söyleyen Anastasaiadis “Bunları, (Downer’ın) Kıbrıs’ta olacağı bugünlerde bize fırsat verildiğinde söyleyeceğiz” dedi.

MARAŞ ÖNERİSİNİ ENGELLEMEKLE SUÇLADIĞI DOWNER HAKKINDA KESİNLİKLE AÇIKLIK GETİRİLMESİ GEREKEN ÇOK ŞEY OLDUĞU GÖRÜŞÜNDE

Downer’la normalde 6 Kasım’da görüşeceklerini söyleyen Rum Yönetimi Başkanı, Aleksander Downer’ın iki liderle ortak görüşme yapmasının da söz konusu olmadığını açıkladı.

Bir gazetecinin “iki ayağımızı bir pabuca koydular” değerlendirmesine karşılık “Ben iki ayağımı bir pabuçta hissetmiyorum” diyen Rum Yönetimi Başkanı devamla şunları söyledi:

“Her iki toplum tarafından da kabul edilecek, Kıbrıslı Rumların endişe ve taleplerini de, Kıbrıslı Türklerin haklarını da görmezden gelmeyecek bir çözüm perspektiflerini yaratacak özlü, ön hazırlığı iyi yapılmış bir diyalog için şartların oluşmasında ısrar ediyorum. Bu amaçla yapıcı öneriler sunduk. Genel Sekreter’in temsilcileri bu önerileri değerlendirmek isterlerse Kıbrıs sorununa mümkün olduğunca çabuk, defalarca tekrarladığımız temel ilkelere dayalı kapsamlı bir çözüm için bazı ilke meselelerini netleştirecek bir açıklamada mutabakat sağlayabiliriz.”

“GENEL SEKRETER’E CEVAP VERDİM, GEREKİRSE YAZILI DA VERİRİM”

Anastasiadis, dünkü açıklamasından sonra BM Genel Sekreteri’ne yazılı da cevap vermek niyetinde olup olmadığı sorulduğunda, “Halen cevap verdim, gerek olması halinde elbette yazılı cevap olacak” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, BM Genel Sekreteri’nin iki liderin ortak görüşme tarihin belirlenmesi beklentisine katıldığını söyleyerek ortak açıklama olmadan da müzakerelerin başlaması tezini tekrarladığı açıklamasını yorumlayıp yorumlamayacağı da sorulan Anastasiadis “Sayın Eroğlu’nun bu arzusunu biliyorum” dedi. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.