1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS, GÜNEY KIBRIS İLE RUSYA İLİŞKİLERİNDEN BAHSETTİ
ANASTASİADİS, GÜNEY KIBRIS İLE RUSYA İLİŞKİLERİNDEN BAHSETTİ

ANASTASİADİS, GÜNEY KIBRIS İLE RUSYA İLİŞKİLERİNDEN BAHSETTİ

Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile Rusya ilişkilerinden bahsetti.

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki çok boyutlu siyasi işbirliği perspektiflerinin mutlak şekilde değerlendirilmesinden bahsetti.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rusya Federasyonu’nun bağımsızlık yıldönümü nedeniyle Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona katıldığını ve burada konuşma yaptığını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis konuşmasında, Rum devleti ve halkının, Kıbrıs sorununa ilişkin ilkelere dayanan tezlerinden  dolayı Rusya Federasyonu’nu takdir ettiğini dile getirdi.

Güney Kıbrıs ile Rus halkları arasında fiziki akrabalık bulunduğunu kaydeden Anastasiadis,çok sayıda Rus vatandaşının Güney Kıbrıs’taki ekonomik faaliyetlerini muhafaza ettiğine de dikkati çekti.

OSADCHİY

Rusya’nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ise konuşmasında, ülkesinin, dikkatini  Kıbrıs sorununa ilişkin ilkelere bağlı tezlere çevirdiğini ifade etti.

Rusya’nın, Kıbrıs’ta bütünlüklü ve yaşayabilir çözümden yana olduğunu yineleyen Osadchiy, iki ülke arasındaki ilişkilere de değindi ve Güney Kıbrıs ile Rusya’nın tarihsel olarak sıkı dostluk bağlarına sahip olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.