1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS HÜKÜMETİNDE YAPRAK DÖKÜMÜ...
ANASTASİADİS HÜKÜMETİNDE YAPRAK DÖKÜMÜ...

ANASTASİADİS HÜKÜMETİNDE YAPRAK DÖKÜMÜ...

Anastasiadis hükümetinde yaprak dökümü...

A+A-

İSTİFA EDİYOR

LAKKOTRİPİS HEM BAKANLIKTAN HEM DİKO LİDERLİĞİNDEN İSTİFA EDİYOR

ANASTASİADİS YENİ KABİNE İLE DUBLIN ZİYARETİ SONRASINDA İLGİLENECEK

KOT VE AİK BAŞKANLARI DA İSTİFA ETTİ

Lefkoşa, 28 Şubat 14 (T.A.K.):  DİKO’nun koalisyondan çekilme kararının son ayağının Rum Bakanlar Kurulu’nun bugünkü olağanüstü toplantısında gerçekleşeceği, DİKO’lu 4 bakanın istifa yazılarını Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önüne koymasının beklendiği ancak sadece DİKO’lu bakanların değil bütün kabinenin istifasının söz konusu olduğu haber verildi.

Fileleftheros haberi “Başkan Anastasiadis Elleri Serbest Hareket Etmek İstiyor... Yalnız DİKO’lular Değil Bütün Bakanlar İstifalarını Sunacak... Lakkotripis Hem Bakanlıktan Hem DİKO’dan Çifte İstifa İle Köşke Gidiyor... Yeni Bakanlar Kuruluyla İlgili Gelişmeler Başkan’ın Dublin Ziyaretinden Sonra” başlık ve spotlarıyla aktardı.

LAKKOTRİPİS HEM BAKANLIKTAN HEM DİKO LİDERLİĞİNDEN İSTİFA EDİYOR

Gazete kabinenin DİKO’lu üyeleri: Ticaret Sanayi Turizm ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Sağlık Bakanı Petros Petridis ve Eğitim Bakanı Kiriakos Kenevezos’un istifa mektuplarını bugün sunacaklarını, çalışma arkadaşlarının, bu dört bakanın DİKO ile ilişkilerinin de bozulduğu bilgisini sızdırdığını yazdı.

Habere göre Lakkotripis’in çevresinden kaynaklar Lakkotripis’in bugün istifa mektubunu vermek üzere Rum Başkanlık Köşkü’ne gideceğini ancak mektubunun tek olmayacağını, yanında, DİKO liderliği kadrosundan da istifa mektubu da bulunacağını, Lakkotripis’in sadece partili olarak kalacağı bilgisini verdiler.

Kiriakos Kenevezos’un çevresinden kaynaklar ise Eğitim Bakanlığı’nın bütün ihtimallere açık olduğu bilgisini sızdırdılar. Son zamanlarda DİKO’dan yayılan düşmanlığın Kenevezos’u yansıtmadığına işaret eden kaynaklar DİKO’nun bugün taban ve toplumla tam bir çatışma içerisinde olduğuna, Nikolas Papadopulos’un da şahsi hedeflerine hizmet ettiğine vurgu yaptılar.

ANASTASİADİS YENİ KABİNE İLE DUBLIN ZİYARETİ SONRASINDA İLGİLENECEK

Gazete elinde sadece DİSİ ve EURO.KO’nun desteği kalan Anastasiadis’in, DİKO’nun kararının ertesi günü konusunda kartlarını kapalı tuttuğunu, dikkatini özelleştirmeler meselesine, Rum meclisindeki görüşmeye ve yasanın geçmemesi halinde yeni kredi dilimini alamayıp maaş ve emekli maaşlarını ödeyememe ihtimali üzerine yoğunlaştırdığını yazdı.

Habere göre DİKO’lu 4 bakanın istifalarının bugünkü olağanüstü bakanlar kurulu toplantısında ele alınması,  yeni kabineyi belirlerken Anastasiadis’in elleri serbest kalsın diye bütün kabine üyelerinin istifa etmesi bekleniyor.  Rum Başkanlık Köşkü’ne yakın çevreler Anastasiadis’in yeni kabine çalışmalarına, önümüzdeki Salı günü başlayıp cumaya kadar devam edecek Dublin ziyaretinden sonraki 15 günde yoğunlaşacağını söylüyor.

KOT VE AİK BAŞKANLARI DA İSTİFA ETTİ

Gazete Rum Turizm Örgütü (KOT) Yönetim Kurulu Başkanı Kostas Kadis’in DİKO’lu olmamasına karşın etik nedenlerden dolayı istifaya karar verdiğini açıkladığını yazdı.

Gazeteye göre yazılı açıklamasında KOT başkanlığını DİKO Başkanı’nın önerisi üzerine teknokrat sıfatıyla üstlendiğini belirten Kadis, “Devletin vereceği başka görevlerle varana hizmete devam edeceğim” ifadesini kullandı.

Aynı gazete Rum Elektrik İdaresi (AİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yorgos Pipis’in de, DİKO’nun koalisyondan çekilme kararı üzerine bu görevinden istifa ettiğini yazdı.

Politis haberi “Kabineyi Oluşturması İçin Başkan Anastasiadis’in İşini Kolaylaştırmak Maksadıyla Bütün Bakanlar İstifa Ediyor”  başlığıyla aktardı.

Gazete DİKO’lu 4 bakanın partilerinden istifa etme düşüncesinde olduğunu, bunun istemesi halinde Anastasiadis’e, kendilerini kabinede tutma olanağı verdiğini yazdı.

Alithia “Hükümetten Çekilmesinden Sonra DİKO Bölündü” başlıklı haberinde DİKO’lu bakanların da partinin diğer birçok yetkilisinin de niyetlerinin bilinmediğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.