1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS İLE NİKOLAS PAPADOPULOS ARASINDA ANLAŞMAZLIK
ANASTASİADİS İLE NİKOLAS PAPADOPULOS ARASINDA ANLAŞMAZLIK

ANASTASİADİS İLE NİKOLAS PAPADOPULOS ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Anastasiadis ile Nikolas Papadopulos arasında anlaşmazlık.

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos arasında, Kıbrıs sorunundaki müzakereler ve ortak açıklamaya ilişkin olarak anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un dün karşılıklı açıklamalarda bulunduklarını yazdılar.

Gazete, Anastasiadis ile Papadopulos arasındaki kavganın, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un “Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki stratejisinin başarısız olduğu, Eroğlu-Anastasiadis arasındaki anlaşmanın(ortak açıklama) ardından dört ay geçmesine karşın son aylardaki gelişmelerin, DİKO’nun bu anlaşmaya ilişkin endişelerini teyit ettiği” şeklindeki açıklamasıyla başladığını belirtti.

Habere göre, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında varılan ortak açıklamayla, Türk tarafının, müzakereler başalamadan önce yıllara dayalı arzularından bir çoğunu başardığını” ifade etti.

Papadopulos, bunun sonucunda Türk tarafının, kabul edilemez, kışkırtıcı ve kınanması gereken uzlaşmazlığının daha da sertleştiğini ve müzakere sürecini değerlendirmekten başka bir şey yapmadığını ileri sürdü.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise yaptığı yazılı açıklamada, “DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un seçim kampanyası çerçevesindeki siyasi tercihlerini haklı çıkarmak için kasıtlı olarak yanlış yorumlamalarda ve en kötüsünün de, Türk tarafının bile ortak açıklamaya ilişkin olarak ortaya koymaya cesaret edemediği dayanıksız iddialarda bulunduğunu” ifade etti.

Anastasiadis, Nikolas Papadopulos’un söylediklerinin aksine, ortak açıklamanın, hiç kimsenin sapamayacağı net bir şekilde müzakere çerçevesini ortaya koyduğunu belirtti.

Papadopulos’un, çözümlenmeyen Kıbrıs sorununun bu yıl 40’ıncı yılı olduğunu görmezden geldiğini; bundan,  Kıbrıs Rum tarafının sorumlu olmadığını; Türk tarafının uzlaşmaz tezlerinde katı olmasından kaynaklandığını savundu.

Anastasiadis açıklamasında ayrıca, genç yaştaki bir politikacının ülkesine karşı yüksek sorumluluk duygusu ile hareket etmek yerine, kendisini, ortada bırakan izahatı olmayan takıntıların yönetmesinin de üzücü olduğunu söyledi.

PARTİLERDEN ŞİKAYET

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Ulusal Konsey toplantısından bir gün sonra Rum siyasi partilerin toplantıya ilişkin açıklama yapmaya karar verdiğini belirtti.

Habere göre KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru yaptığı yazılı açıklamada, müzakerelerin artık solunum cihazında(komada) bulunduğunu ve Türk tarafının, 11 Şubat’ın yetersiz, kötü ve bulanık müzakere zemininden faydalanmasına bağlı olarak çıkmaza sürüklendiğini savundu.

EVRO.KO Başkan Vekili Mihalis Yorgallas açıklamasında, “müzakereler sürecinin mutlak şekilde hayal kırıklığı niteliğinde olduğunu” söyledi.

Yorgallas, Kıbrıs Rum tarafının stratejisinin de zenginleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu, Ulusal Konsey toplantısında, görüş alış verişinde veya herhangi bir istişarede bulunulmadığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.