1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS KOENIG’DEN YARDIM İSTEDİ
ANASTASİADİS KOENIG’DEN YARDIM İSTEDİ

ANASTASİADİS KOENIG’DEN YARDIM İSTEDİ

Rum Yönetimi, “Türk tarafının Kıbrıs sorunundaki tavrını değiştirmek” hedefiyle BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi 5 ülkenin müdahalesini istiyor.

A+A-

RUM YÖNETİMİ “TÜRK TARAFININ KIBRIS SORUNUNDAKİ TAVRININ DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN” WASHINGTON’DAN ANKARA’YA EN ÜST DÜZEYDE MÜDAHALE YAPILMASINI İSTİYOR

SIRADA RUSYA, FRANSA, ÇİN VE İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLERİ VAR

Rum Yönetimi, “Türk tarafının Kıbrıs sorunundaki tavrını değiştirmek” hedefiyle BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi 5 ülkenin müdahalesini istiyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu kapsamda dün, ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig ile görüşerek yardım istediği haber verildi.

Alithia “Herkesin Rolü” başlıklı haberinde, görüşmede Anastasiadis’in Koenig’e Kıbrıs müzakerelerinin başlangıcında yapılması planlanan ortak açıklamanın oluşturulmasında ortaya çıkan zorlukları anlatarak, Türk tarafının ortak açıklama ve Maraş özelinde Güven Yaratıcı Önlemler konusunda tavır değiştirmesi için ABD’den yardım talep ettiğini yazdı.

Koenig’in Anastasiadis’i dikkatle dinlediği ve kendisine aktarılanların çoğuna anlayış gösteriyor göründüğüne işaret eden gazete, ABD’li diplomatın, konjonktürün kaybedilmemesi için müzakerelerin daha fazla zaman harcanmadan başlamasının önemine vurgu yaptığını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Koenig ile görüşmesini “oldukça iyi” diye niteleyerek “gözlemlenen zorlukları ve diyaloğun yeniden başlamasında yeni dinamik katılması şartlarının oluşturulmasında herkesin oynayabileceği rolü görüştük” dedi.

Fileleftheros “5’lerin Müdahalesi İsteniyor... Başkan Anastasiadis Amerikan Büyükelçiyi Gördü ve Washington’a Mesaj Gönderdi” başlıklı haberinde, Rum yönetiminin, Türk tarafının Kıbrıs sorunundaki tavrının değişmesi için Güvenlik Konseyi Daimi üyesi ülkelerin müdahalesini istediğini haber verdi.

RUM YÖNETİMİ WASHINGTON’DAN ANKARA’YA EN ÜST DÜZEYDE MÜDAHALE YAPILMASINI İSTİYOR

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, Rum yönetiminin, Washington’dan Ankara’ya en üst düzeyde müdahale olması yönünde hareketlerde bulunduğuna işaret ederek şu detayları verdi:

“Bilgi sahibi kaynaklar, Başkan Anastasiadis’in kısa süre önce ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ABD Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı tarafından, Kıbrıs sorununu yakından izleyecekleri ve müdahalede bulunacakları konusunda sözler verildiğini bildirdi.

Başkan Anastasiadis Koenig ile görüşmesinin ardından, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasında gözlemlenen zorluklar ışığı altında (Koenig’ten) somut bir şey isteyip istemediği sorusuna karşılık şunları söyledi:

‘Tam da gözlemlenen zorlukları ve diyaloğun yeniden başlamasına yeni bir dinamik katılması şartlarının yaratılmasında herkesin rolünü konuştuk.’

SIRADA RUSYA, FRANSA, ÇİN VE İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLERİ VAR

Öğrendiğimize göre önümüzdeki günlerde de Rusya, Fransa, Çin ve İngiltere büyükelçileriyle görüşme planlanıyor. Önümüzdeki Salı günü de Avrupa konulardan sorumlu İngiliz Bakan David Lidington’un  Kıbrıs’a geleceğine işaret ediliyor. Başkan Anastasiadis Lidington’la Kıbrıs sorununu görüşecek. İngiltere’nin, Türkiye’nin üyelik müzakereleri başlıklarının çözdürülmesi için perde gerisinde yapılan hareketler ışığı altında Türkiye AB ilişkileri konusunu masaya koyması bekleniyor.”

Aynı gazete TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözülmesi hedefiyle müzakere prosedürünün yeniden başlamasına her zaman hazır olduğu açıklamasını okurlarına “Davutoğlu... AB Nedeniyle Kıbrıs Sorununda Hiçbir Taviz Vermeyiz... ‘Kıbrıslı Türklere Yönelik Yükümlülükler Yerine Getirilsin’” başlık ve spotlarıyla aktardı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.