1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS MAL SATIN ALINCA TARTIŞMALAR OLDU
ANASTASİADİS MAL SATIN ALINCA TARTIŞMALAR OLDU

ANASTASİADİS MAL SATIN ALINCA TARTIŞMALAR OLDU

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’n eşi Andri Anastasiadis’in, Limasol’un en pahalı bölgelerinden birinde;

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’n eşi Andri Anastasiadis’in, Limasol’un en pahalı bölgelerinden birinde bulunan toplam bin 739 metrekarelik alana sahip taşınmaz malı Başpiskoposluktan, 500 bin Euro karşılığında  satın almasının tepkilere neden olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, dün basında çıkan konuya ilişkin haberin ardından, partilerin yanı sıra, Başpiskoposluk, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile eşi Andri Anastasiadis’in de açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

Bilindiği gibi dünkü haberde  Andri Anastasiadis’in söz konusu taşınmaz malı 500 bin Euro karşılığında Başpiskoposluktan satın aldığı, bu miktarın büyük bir bölümünün ise faizsiz olarak 75 ayda ödeyeceği belirtilmişti.

Andri Anastiasiadis, 3 Şubat 2014 tarihli satış sözleşmesi gereği, kaparo olarak 40 bin Euro nakit ödeme yaptığı,  Nisan ayı sonuna kadar 160 bin Euroluk bir ödeme daha yapacağını geriye kalan 300 bin Euro’yu ise, her ay 4 bin Euro şeklinde  75 ay içerisinde ödeyeceğini ifade edilmişti.

Gazete söz konusu taşınmaz malın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Limasol’a bağlı Yermosaya Belediyesi içerisindeki “Mesovunia” bölgesindeki evinin yanında bulunduğunu da anımsattı.

DİKO, AKEL, Çevreciler gibi Rum partilerin, yaptıkları açıklamada, konu hakkında Rum Başkanlık ve Başpiskoposluktan izahat istediğini yazan gazete, partilerin ayrıca “başka hangi vatandaşa, 75 ayda faizsiz taksit ödeme imkanı sağlandığı” sorusuna da sorduğunu belirtti.

Habere göre Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos konu hakkında yaptığı açıklamada, Başpiskoposluğun arsalara sahip olduğunu ve bunun tüm vatandaşların emrine olduğunu belirterek Bayan Anastasiadis’in evinin yanındaki arsayı satın aldığını ve etik olarak buna hakkı olduğunu söyledi.

II.Hrisostomos açıklamasında Başpiskoposluğun herhangi bir indirimde bulunmadığını da ifade etti.

Andri Anastasiadis  açıklamasında yasal olan şahsi bir faaliyetten bahsetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında konunun politize edildiğini belirterek konunun maksatlı olarak lanse edildiğini belirtti.

Anastasiadis satış koşullarıyla birlikte bu satışın şahsi bir faaliyet olduğunu yineledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.