1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANASTASİADİS NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN BİR BAŞARISIZ''
“ANASTASİADİS NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN BİR BAŞARISIZ''

“ANASTASİADİS NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN BİR BAŞARISIZ''

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “ne istediğini bilmemek, aldığı bütün inisiyatiflerde başarısız olmak, ortak açıklama yapılmamasının arkasına saklanıp Kıbrıs sorununun çözümünü zamana yaymak, Kıbrıs sorunuyla uğraşmaktan korkmak, dahası Avrupa ilk

A+A-

“RUM TARAFI NE İSTEDİĞİNİ BİLMEZKEN, TÜRK TARAFIYLA ORTAK AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTEMEK ÇILGINLIK”

“ANASTASİADİS NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYOR. KAH İKİ BÖLGELİ FEDERASYONU YUKARI ÇIKARIYOR, KAH AVRUPA İLKELERİNE UYGUN ÇÖZÜMDE ISRAR EDİYOR”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “ne istediğini bilmemek, aldığı bütün inisiyatiflerde başarısız olmak, ortak açıklama yapılmamasının arkasına saklanıp Kıbrıs sorununun çözümünü zamana yaymak, Kıbrıs sorunuyla uğraşmaktan korkmak, dahası Avrupa ilkeleri ile iki bölgeliliği savunmakla” suçlanıyor.

Simerini “Türklerle Ortak Zemin Ararken Çelişkiler Yeleği Giyiyor... Başkan’ın Türkiye’ye 6 Hediyesi” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in, müzakereler başlamadan önce ortak açıklama yapılması çabasının, suda delik açmakla sonuçlandığını yazdı, kimsenin, hatta kendisinin bile bu çabanın mutlu sonlanacağını beklemediğini ekledi.

Gazete ortak açıklama müzakereleri devam etse bile,  ortaya taraflardan her birinin kendi işine geldiği gibi yorumlayacağı hermafrodit bir ortak açıklama çıkacağı yorumunda bulundu ve “Orijinal bir ortak açıklama çıksa bile bu Kıbrıs sorununa çözüm getirebilecek durumda mı olacak? Tabii ki hayır” ifadesini kullandı.

“RUM TARAFI NE İSTEDİĞİNİ BİLMEZKEN TÜRK TARAFIYLA ORTAK AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTEMEK ÇILGINLIK”

Anastasiadis’in “arabayı atların önüne koyduğuna” vurgu yapan  ve “Çünkü hasımla ortak dil aramadan önce kendi tarafında ortak dil bulman gerekir. Rum tarafı ne istediğini bilmezken, Türk tarafıyla ortak açıklama yapılmasını istemek gerçekten de çılgınlık” ifadelerini kullanan gazete özetle şöyle devam etti:

“ANASTASİADİS NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYOR. KAH İKİ BÖLGELİ FEDERASYONU YUKARI ÇIKARIYOR KAH AVRUPA İLKELERİNE UYGUN ÇÖZÜMDE ISRAR EDİYOR”

“Anastasiadis ne istediğini bilmiyor. Malum sloganlar dışında halkın önüne hiç net bir çizgi koymadı. Kah Kıbrıs sorununa yaşayabilir çözüm getirecek tek şey olarak iki bölgeli federasyonu yukarı çıkardı, kah Avrupa ilkelerine uygun çözümde ısrar etti.  Bugün konuşulan gibi iki bölgeli iki toplumlu federasyonun Avrupai çözümle uyuşmasının mümkün olduğuna inanan var mı?

ANASTASİADİS’İN BAŞARISIZLIKLARI

Başkan Anastasiadis şu ana kadar Kıbrıs sorununu sürükleyecek tek bir inisiyatifini bile ileri götürmekte başarısız oldu. Maraş’ın iadesinde de, AB’nin diyaloğa aktif katılımında da, Türkiye’nin uzlaşmazlığını, en azından Türkiye’nin taviz göstergesi olarak ortak açıklama oluşturmakta da başarısız oldu.  Trajikomik olan, başarısız olmakla kalmayıp, selefi gibi,  Türkiye’ye beklenmedik hediyeler de vermesidir.

TÜRKİYE’YE “HEDİYE ETTİKLERİ”

Anastasiadis Türkiye’ye; AB üyelik başlıklarının açılmasını, yasadışı Timbu (Ercan) Havaalanı’nın açılmasını verdi, iki müzakerecinin Atina ve Ankara’ya karşılıklı ziyaretleriyle ilgili Türk önerisini kabul etti, Kıbrıs sorununu dörtlü konferansa sürükledi, diyaloğa Yunanistan’ı da katarak Yunanistan’a Türkiye ile aynı sorumlulukları yükledi ve Aleksander Downer’ı kovmakta başarısız oldu.

Nikos Anastasiadis’in çok kısa bir süre içerisinde birçok başarısızlığa imza attığı ve Türkiye’ye çok önemli hediyeler verdiği aşikârdır. Kıbrıs sorunuyla uğraşmaktan korktuğu da ortadadır. Kıbrıs sorununu zamana yayacak, dolayısıyla oldubittiler betonlaşacak, yerleşikler artacak, zaman verimsiz geçecek, Kıbrıs Rum tarafı uluslararasında uzlaşmaz ve çözüm istemeyen taraf olarak suçlanacak, sahte devlet de Türkiye’nin işbirliğinde yeni oldubittilere ilerleyecek.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.