1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS NOEL’DEN SONRA KALP AMELİYATI OLACAK
ANASTASİADİS NOEL’DEN SONRA KALP AMELİYATI OLACAK

ANASTASİADİS NOEL’DEN SONRA KALP AMELİYATI OLACAK

“Başkan Kalp Ameliyatı Olacak... Kendisi, Bayramlardan Hemen Sonra Diyor”

A+A-

 

ÖNCE, PLANLANMIŞ ÖNEMLİ ZİYARETLERİNİ TAMAMLAYACAK, NOEL TATİLİNDEN SONRA RUM TARAFINDA AMELİYAT OLACAK

BU, BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE YAŞADIĞI ÜÇÜNCÜ SAĞLIK SORUNU

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Salı günü yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde, kalp kapakçığında sorun saptandı. Doktorlarının Anastasiadis’in ameliyat olması gerektiğine hükmettiklerini ve çok yakında ameliyat olacağını dün Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis açıkladı. Anastasiadis'in Noel'den sonra ameliyat olması bekleniyor.

Alithia “Başkan Kalp Ameliyatı Olacak... Kendisi, Bayramlardan Hemen Sonra Diyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Anastasiadis’in planlanmış İsrail, Dubai ziyaretlerini gerçekleştirip ve 17-18 Aralık’taki AB zirve toplantısına katıldıktan sonra, bayramların (Noel) hemen ardından ameliyat olacağını açıkladığını yazdı.

Habere göre doktorlarının, sağlık durumunun kontrol altında olduğunu belirttiği Anastasiadis, Moskova ziyaretinin ameliyattan önce gerçekleşmesi dileğinde de bulundu ve durumuyla ilgili konuşurken “kalp kapakçığım da benim gibi huzursuz” diyerek mizah yaptı.

AMELİYAT NOEL TATİLİNDEN SONRA, RUM TARAFINDA YAPILACAK

Gazete kaynaklarına dayanarak Anastasiadis’in ameliyat tarihini Aralık ayı sonu olarak verdiklerini ancak bu arada çalışma programına da devam ettiğini bu çerçevede dün Rum Bakanlar Kurulu’na başkanlık ettiğini yazdı, özetle şunları ekledi:

“Aynı kaynaklar ameliyatın Kıbrıs’taki sağlık merkezinde yapılacağını, ameliyat yöntemine doktorlarının Anastasiadis’le de istişare ederek karar vereceğini ancak hem laparoskopi hem de açık kalp ameliyatı şeklinde olabileceğini belirttiler. Kalp kapakçığındaki sorunun Brüksel ziyareti sırasında yaşadığı şiddetli burun kanaması ile ilgili olup olmadığı netleştirilmedi.”

Gazete Anastasiadis’in Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KEVE) dün akşam gerçekleşen genel kurul toplantısında sağlığıyla ilgili konuştuğuna işaret ederek “17-18 Aralık’taki Avrupa Zirvesi’ne kadarki çalışma programımı tamamlar tamamlamaz, doktorların tavsiye ettiği ameliyatı olacağım” dediğini yazdı.

ÖNCE PLANLANMIŞ ÖNEMLİ ZİYARETLERİNİ TAMAMLAYACAK

Gazeteye göre gazetecilerin, ameliyatın Moskova ziyaretinden önce mi gerçekleşeceğini sormasına karşılık, “Sonra. Umarım (Moskova ziyareti) 17-18 Aralık’tan önce gerçekleşir. Öncesinde Abu Dabi, İsrail, muhtemelen Moskova ziyaretlerim olacak, 3-5 Aralık’ta Slovak Başbakan’ın ziyareti gerçekleşecek. Ve 17-18 Aralık’ta da Avrupa Zirvesi var” dedi. Bir gazetecinin, görevi başına yeni yılda mı döneceğini sormasına karşılık da Anastasiadis “Tanrı’nın da yardımıyla, umarım” cevabını verdi.

Politis “Başkan’ın Kalp Kapakçığında Sorun Saptandı... Kalp Ameliyatı” başlıklı haberinde Anastaidis’in kısa süre önce Brüksel’de geçirdiği şiddetli burun kanaması üzerine yapılan sağlık kontrollerinde, kalp kapakçığında genetik kaynaklı sorun saptandığını yazdı.

Gazete Rum Başkanlık Köşkü’nden dün yapılan açıklamada, Anastasiadis’in kalp kapakçığında sorun olduğu ve bunun için ameliyat edilmesi gerektiği belirtilirken hastalığı hakkında detay verilmediğini belirtti.

BU, BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE YAŞADIĞI ÜÇÜNCÜ SAĞLIK SORUNU

Anastasiadis’in doktorunun, ameliyatının acil olmadığını bu nedenle uygun tarihi belirlemeyi kendisine bıraktıkları izahında bulunduğunu yazan gazete okurlarıyla şu detayları da paylaştı:

“Belirtmek gerekir ki bu Başkan’ın birkaç ay içerisinde yaşadığı üçüncü sağlık sorunu. Geçen Haziran ayında, Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde gastroenterit tedavisi için iki gün klinikte yatmak zorunda kaldı. Ekim ayında Avrupa Zirvesi’ne katılmak için gittiği Brüksel’de yüksek tansiyona bağlı şiddetli burun kanaması yüzünden tedavi gördü.

Anastasiadis dün akşam Başkanlık Köşkü’nde görüştüğü DİSİ’li bakan ve milletvekillerine sorunun genetik kaynaklı olduğunu, Brüksel’deki sıkıntıyı yaşamasa bu sorunun saptanamayacağını söyledi.

Makarios Hastanesi de söylentileri engellemek için Anastasiadis’in sağlık durumuyla ilgili resmi açıklama yaptı. Ancak açıklamada, Anastasiadis’in doktorunun adı, doktorun gazeteciler tarafından rahatsız edilmemek için talep etmesi üzerine açıklamadı.”

Fileleftheros haberi, “Önce Önemli Ziyaretler, Sonra Ameliyat... Yapılan İleri Sağlık Kontrolünde Doktorlar Kalp Kapakçığında Sorun Saptadı” başlığı altında özetledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.