1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS OBAMA İLE GÖRÜŞMEYE ÇALIŞIYOR
ANASTASİADİS OBAMA İLE GÖRÜŞMEYE ÇALIŞIYOR

ANASTASİADİS OBAMA İLE GÖRÜŞMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan’dan Ödülü Geri İstiyorlar... Yılsonundan Önce Beyaz Saray’a...

A+A-

 

GÖRÜŞMENİN YILSONUNDAN ÖNCE GERÇEKLEŞMESİ İÇİN İSTİŞARELERİN BAŞLADIĞI HABER VERİLDİ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmeye çalışıyor. Anastasiadis-Obama görüşmesi için gerekli çalışmaların halen başladığı ve Anastasiadis’in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmek üzere eylül ayında gideceği Washington’a, yılsonundan önce de Obama ile görüşmek üzere gideceği haber verildi.

Fileleftheros “Yılsonundan Önce Beyaz Saray’a... Biden’dan Sonra Washington’da Anastasiadis-Obama Görüşmesine Hazırlanılıyor” başlıklı haberinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yılın son 4 ayında Washington’a önemli ziyaretlere hazırlandığını yazdı.

Edindiği bilgilere dayanarak Anastasiadis’in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile eylül ayında görüşeceği Washington’da yılsonundan önce ikinci kez gideceğini ve ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini yazan gazete Obama-Anastasiadis görüşmesiyle ilgili istişarelerin başladığını, aynı çerçevede Güney Kıbrıs-ABD arasında anlaşmalar imzalanacağını kaydetti.

Bu gelişmenin Rum tarafında çok önemli ve Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki ilişkilerdeki yeni atmosferle alakalı addedildiğine dikkat çekilen haberde bu gelişmede Biden’ın önemli rol oynadığı vurgulandı.

Gazete Biden ile Anastasiadis’in eylül ayında Washington’daki görüşmelerinin çok önceden ayarlandığı ve Anastasiadis’in BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gidecek olması vesilesiyle gerçekleştirileceğini belirterek bu görüşmede hem Kıbrıs sorunu ve bölgesel gelişmeler hem de Anastasiadis’in Beyaz Saray’da Obama ile görüşmek üzere yapacağı bir sonraki ziyaretin ele alınacağını yazdı.

Haberde Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinin enerji alanındaki gelişmelerden dolayı gelişmeye başladığına dikkat çekilerek, Rum yönetiminin de Kıbrıs sorunundaki menfaatlerini ABD ile oluşan bu olumlu atmosfer üzerine bina etmekte kararlılık belirttiği hatırlatıldı.

ABD’nin Kıbrıs sorununa yaklaşımının geçmişe kıyasla değiştiğini yazan gazete Washington’un Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Ankara’nın Kıbrıs sorununda nasıl hareket edeceğini görmeyi beklediğini ancak bu dönemde Washington’daki Erdoğan’la ilgili havanın çok da iyi olmadığını ileri sürdü.

Aynı gazete “Yahudi Lobisi... Erdoğan’dan Ödülü Geri İstiyorlar” başlıklı haberinde ise ABD’nin üçüncü ülkeler ve özellikle Orda Doğu liderleriyle ilişkilerini etkileyen önemli iletişim koridoru olarak nitelediği Yahudi Lobisi’nin TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik tavrını düşmanca gördüğünü yazdı. Gazete  “Olguların değişme ölçüsü, Amerikan-Yahudi Kongresi’nin Erdoğan’ı, on yıl önce kendisine verilen ödülü iade etmeye çağırdığı haberinden de anlaşılıyor” ifadesine yer verdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.