1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANASTASİADİS SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”
“ANASTASİADİS SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”

“ANASTASİADİS SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”

“ANASTASİADİS SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”

A+A-

NAMİ: “GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MÜZAKERE MASASINDA YER ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

ÇAVUŞOĞLU: “ANSTASİADİS VE RUM KESİMİ SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’deki temasları çerçevesinde mevkidaşı Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle görüştü.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden Çavuşoğlu’yla görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, “değerli dostum” diye hitap ettiği konuk Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun çok önemli bir dönemde önemli bir ziyaret gerçekleştirmekte olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Nami, Çavuşoğlu’nun ziyareti sırasında üst düzey temasların yapıldığını, başta Kıbrıs meselesi olmak üzere iki hükümeti de ilgilendiren konuların  derinlemesine ele alındığını, faydalı bir ziyaret gerçekleştiğini kaydetti.

Nami, Kıbrıs müzakerelerinde, KKTC makamlarının Türkiye ile işbirliği içerisinde tam bir dayanışma çerçevesinde Türk tarafının pozisyonunu birlik beraberlik içerisinde yürütmekte olduğunu belirterek, “Güçlü bir şekilde müzakere masasında yer almaya devam ediyoruz” dedi.

Nami, Türk tarafı olarak Rum lider Anastasiadis’in gecikmeden  ön şartsız olarak müzakere masasına tekrar dönmesi için gereken çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Bakan Nami, “Kıbrıs konusuna kapsamlı bir çözüm bulunması yönündeki irademiz hiçbir zaman azalmamıştır. Her zaman en güçlü bir şekilde devam  etmektedir” diyerek kapsamlı çözüme hem Kıbrıs’ın hem bölgenin ihtiyacı olduğunu belirtti.

Nami, geniş bir vizyonla hareket ederek politikalar oluşturduklarını  belirterek, Güney  Kıbrıs’ın da aynı perspektifte hareket etmesini umduğunu söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

Konuk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Zamanlıca bir ziyaret oldu” diyerek  önemli bir dönemeçten geçildiğini kaydetti.

İçinde bulunulan dönemde Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına ve KKTC’ye desteğinin vurgulanması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Bu desteğin vurgulanması için buradayız” dedi.

“ANASTASİADİS SAMİMİYET SINAVINDA BAŞARISIZ OLDU”

Kıbrıs müzakerelerinin  Anastasiadis’in müzakere masasından ayrılmasıyla sekteye uğradığını hatırlatan Çavuşoğlu,  “ Anastasiadis ve Rum Kesimi, maalesef samimiyet sınavında başarısız oldu” dedi.

Çavuşoğlu, Rum tarafının müzakere masasından çekilmesinin ardından Türk tarafının iyi niyetli girişimlerini  devam ettirdiğini, bu iyi niyetli girişimler karşısında Rum Kesimi ve Anastasiadis’in bir sınav vermekte olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, “Eğer gerçekten  Kıbrıs’ta kapsamlı bir müzakere ve  kalıcı bir barış ve çözüm istiyorlarsa masaya bir an evvel  şartsız bir şekilde geri dönmeleri gerekiyor” dedi.

“KIBRIS TÜRK HALKININ MAĞDUR EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Kıbrıs Türk halkının bu süreçte mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
 
Çavuşoğlu, önemli olanın herkesin kabul ettiği, Kıbrıs Türk halkının haklarının garanti altına alınması olduğunu, Rum tarafının tek taraflı yürüttüğü sondaj çalışmalarına karşı olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, her iki halkın haklarını garanti altına alacak ortak çalışmaların yapılması gerektiğine işaret etti.

Çavuşoğlu, Rum tarafının tek taraflı yürüttüğü sondaj çalışmalarının Kıbrıs sorununun çözümüne ve müzakere sürecine yararı olmayacağını belirterek, “Samimi  bir şekilde bu sorunları çözmek için masaya dönmeleri gerekiyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, müzakere sürecini desteklemeye devam edeceklerini, ancak Kıbrıs Türk halkının haklı çıkarını korumak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu Türkiye ile KKTC arasında mükemmel bir eşgüdüm bulunduğunu, tutumların da aynı olduğunu kaydetti.

Ziyaret sırasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.