1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS'DEN HOLİGANİZM KONUSUNDA UYARI...
ANASTASİADİS'DEN HOLİGANİZM KONUSUNDA UYARI...

ANASTASİADİS'DEN HOLİGANİZM KONUSUNDA UYARI...

Anastasiadis'den holiganizm konusunda uyarı...

A+A-

Rum Lider Nikos Anastasiades, Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan son olaylar gibi holiganlığın ortadan kaldırılması gerektiği konusunda uyardı.

Anastasiades, 1955-1959 Siyasi Tutuklular Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür davranışların, sadece güvenlik bahanesiyle kabul edilemez garantiler konusunda ısrar eden Türkiye'ye ve Kıbrıslı Türk aşırıcılara hizmet ettiğini vurguladı.

Siyasi partileri Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin olarak çabuk sonuç çıkarmamaya çağıran Anastasiades, zamanı geldiğinde herkesin çözüm hakkında bilgilendirileceğine dair güvence verdi. Anastasiadis, “Her şeye rağmen, bu çözümü imzalayacak olan lider değil, onu kabul etmeye veya reddetmeye karar verecek halktır” ifadesine yer verdi.

Anastasiades, iki toplum arasında soruna bir çözüm bulma hedefiyle devam eden ve BM tarafından desteklenen barış görüşmeleri ile ilgili olarak, AB'nin çözümün tüm sürecine aktif katılmasının sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve AB müktesebatının sürecinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Anastasiades, konuşmasında ayrıca, Kıbrıs Türk lideri Mustafa Akıncı ile yapılan 14 görüşmenin ardından, söyleyebileceği şeyin umudu terk etmediği olduğuna işaret ederek, karşımızda Kıbrıs sorununa Kıbrıslı Rumların beklentilerini karşılayacak yaşayabilir ve işlevsel bir çözüm elde etmek için tarihi bir fırsat olduğuna inandığına ifade etti.

Bununla birlikte, "bu, bizim pozisyonlarımızda istikrar ve kararlılık gerektirir" ifadesine yer vererek, "biz kabul edilen iki bölgeli, iki toplumlu federasyon ilkesi çerçevesinde hedeflerimizi işlevsel bir sisteme dönüştürecek bir çözüm arıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.